Skaldjursgryta.
En favvis hos hos är skaldjursgryta, så lätt att göra & jättemumsig!
Ingredienser:
4 potatisar
1 gul lök
1 palsternacka
1 stjälk purjolök
2 morot
salt & peppar efter smak
1/2 kuvert saffran (mer om ni vill, jag tog 2)
1 burk hela tomater eller krossade
400 g djupfrysta fisktärningar, lax, torsk, sej eller färsk från charken
2 burkar vatten (från krossade tomaten) beroende på hur lös ni vill ha grytan/soppan
Räkor till servering
Gör så här
- Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten.
- Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Späd med buljong och tillsätt salt, peppar saffran och tomater. Låt allt småputtra under lock ca 8–10 minuter.
- Tillsätt fisktärningar & potatisen. Låt soppan småkoka i ytterligare ca 5 minuter, tills fisken & potatisen är genomkokt. Smaka av. Nu får inte soppan koka mera, den ska bara bli genomvarm
- Servera gärna med en klick aioli & räkorna!
förgående artikel
Blodsmak i munnen.
nästa artikel