Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

En favvis hos hos är skaldjursgryta, så lätt att göra & jättemumsig!

Ingredienser:

4 potatisar

1 gul lök

1 palsternacka

1 stjälk purjolök

morot

salt & peppar efter smak

1/2 kuvert saffran (mer om ni vill, jag tog 2)

1 burk hela tomater eller krossade

400 g djupfrysta fisktärningar, lax, torsk, sej eller färsk från charken

 2 burkar vatten (från krossade tomaten) beroende på hur lös ni vill ha grytan/soppan

Räkor till servering

bild 3 (2)

Gör så här

  1. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten.
  2. Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Späd med buljong och tillsätt salt, peppar saffran och tomater. Låt allt småputtra under lock ca 8–10 minuter.
  3. Tillsätt fisktärningar & potatisen. Låt soppan småkoka i ytterligare ca 5 minuter, tills fisken & potatisen är genomkokt. Smaka av. Nu får inte soppan koka mera, den ska bara bli genomvarm
  4. Servera gärna med en klick aioli & räkorna!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons