Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Kan jag byta ut pastan mot något annat?

Hej Pischa!

Jag hoppas att jag inte tar alltför lång tid från dig med det här mailet, men jag är en fråga som jag är hoppas att du kan svara på. Älskar din blogg och har även hört Annica prata så gott om dig.

Jag är en 14 årig-tjej och tränar tennis 4 ggr i veckan och har även en timme fys i veckan. Jag brukar försöka lägga in lite träning när jag inte spelar tennis också, såsom magövningar tex. Jag har liksom ett flyt vad gäller träningen, älskar att träna och gillar att få resultat. Men min kost skulle jag säga är det som förstör. Jag är en vääääldigt kräsen person och äter alldeles för lite frukt och grönsaker och min största fälla är att jag är en sån godisgris. Skulle i princip kunna leva på godis ifall jag fick.
Jag undrar om det finns något sätt som jag kan byta ut mitt vita bröd och pasta mot mer nyttig mat, finns det liksom något som kanske smakar i princip likadant eller något som är väldigt nyttigt som är väldigt likt pasta. Har tänkt smaka bönpasta, är det något snarlikt? Känner att jag såå gärna vill ta tag i min kost och behöver en liten push. Du får gärna tipsa om saker som är väldigt nyttiga och som man kanske inte behöver äta så mycket av för att få i sig tillräckligt då jag gärna vill lära mig äta bättre.

Hej N! 

Va kul att du hittat hit & att fina Annica kunnat tipsa dig om mig 😉 

Tycker du är superduktig med din träning & det verkar som att du har veckorna fulla av träning, riktigt kul att läsa. Som du själv beskriver med din kost så verkar sockret vara din största bov, och om du tränar så mycket som du gör & inte äter tillräckligt med mat så kommer du att bli sugen på saker som du egentligen inte behöver i din kost. Jag tycker absolut att du kan testa olika bönpastor , experimentera med olika rissorter osv men det är viktigt att du får i dig MAT. Jag testade Risentas kikärtspasta här om dagen & den smakade precis som vilken pasta jag nånsin ätit . Men jag skulle fortfarande inte säga att pastan är det du ska vara orolig för. Variera din kost & ät så att du inte går hungrig om dagarna. Du är ung & din kropp växer, samtidigt tränar du mycket vilket gör det ännu viktigare att du får i dig det du behöver. Det kanske finns några grönsaker du ändå tycker om? Annars finns det ju fullt av nya grönsaker du säkert kan testa, rotfrukter såsom sötpotatis tex? 

Ät gärna fisk flera gånger i veckan & kika runt på lite olika recept du kanske kan laga med din familj?

Sockret är den stora boven du behöver tänka dig för. Se till att du får i dig tillräckligt med mat så ska du se att du inte kommer att bli lika sugen på godis, det ger dig absolut inte den energin du kommer att behöva för att orka gå i skolan, träna & göra annat som du tycker är kul.

Angående grönsaker & frukt, har du testat att kasta ihop dom i någon smoothie? Jag har själv testat massvis av saker genom åren, vissa har jag tyckt om & vissa smakade rent utsagt peck men sedan hittade jag sett att få in dom i min kost ändå. Kanske genom en sallad, smoothie, bakade något på det , aa egentligen är det bara fantastin som sätter stopp.

Var kreativ & ta hand om din kropp,

du har bara en & den ska räcka hela livet 🙂

Tack för att du läser bloggen & hoppas du fick ett litet tips på vägen iaf.

Kram! 

vegetables-variety

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons