Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept & mat.

Scones på havremjöl

Godmorgon alla fina denna underbara Måndag!

Nu tänkte jag bjuda på lite härliga scones bilder som egentligen är från Söndagens frulle men tänkte att Ni kanske vill avnjuta dom till Ert kvällste istället så ni får receptet nu så ni kan laga dom när ni kommer hem efter jobbet. Njut framför en härlig film, under filten med te & scones. Hösten är snart här 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

SCONES PÅ HAVREMJÖL

Glutenfria havrescones

12-14 stycken

4 dl havregryn
4 dl havremjöl eller skrädmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
0,5 dl kokosolja
0,5-1 msk agave/honung
2, 25 dl mandelmjölk (eller annan mjölkliknande dryck)
1 ägg

Slå på ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan i de “blöta” ingredienserna, rör sedan ihop till en jämn smet, låt svälla cirka 10 minuter, klicka ut på bakplåtspapper på plåt och in i ugnen i cirka 15-20 min 🙂

Klart!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons