Godmorgon alla fina denna underbara Måndag!
Nu tänkte jag bjuda på lite härliga scones bilder som egentligen är från Söndagens frulle men tänkte att Ni kanske vill avnjuta dom till Ert kvällste istället så ni får receptet nu så ni kan laga dom när ni kommer hem efter jobbet. Njut framför en härlig film, under filten med te & scones. Hösten är snart här 🙂
SCONES PÅ HAVREMJÖL
Glutenfria havrescones
12-14 stycken
4 dl havregryn
4 dl havremjöl eller skrädmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
0,5 dl kokosolja
0,5-1 msk agave/honung
2, 25 dl mandelmjölk (eller annan mjölkliknande dryck)
1 ägg
Slå på ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan i de “blöta” ingredienserna, rör sedan ihop till en jämn smet, låt svälla cirka 10 minuter, klicka ut på bakplåtspapper på plåt och in i ugnen i cirka 15-20 min 🙂
Klart!
Ska vi dra några frågor igen?
Jag vill bli stark!
2 kommentarer
Lämna en kommentar Avbryt svar
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Gud vad goda som ser ut tack för recept o ha en bra höst. Jag tycker du är toppen.
Tack Maria att du följer bloggen! Och hoppas scones smakar gott 🙂