Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Jag blir sjuk när jag tränar

Hej Pischa, jag älskar verkligen att kika in här och läsa, du är så grym och en så stor inspiration! Jag älskar träning, jag har tränat ganska seriöst nu i kanske 5 år, och jag älskar det! Men jag har ett problem, jag blir sjuk jätteofta, när jag tränar så är jag duktig på att hålla min kost, jag ställer faktiskt inte så stora krav på min kost, jag vet vad jag mår bra av så jag fokuserar på det och unnar mig när jag känner för det, men så fort jag blir sjuk och inte kan träna så tappar jag min kost helt och hållet! nu har jag hamnat i en långdragen svacka som har hängt i ända sen i våras då jag vart väldigt utsliten och trött efter 10 månaders intensiv utbildning, jag bestämde mig för att ta en återhämtningsperiod på ca 2-3veckor med vanlig vardagsmotion, tyvärr så blev jag sjuk under tiden och sedan har varken min träning och vardagsmotionen egentligen blivit av och jag har hunnit vara sjuk 4 gånger sen i början på sommaren, och med sjuk menar jag så sjuk att jag inte kan träna på 1-2 veckor, och på kuppen har jag tappat All motivation både till vanlig vardagsmotion som promenader och till kosten, vilket såklart har satt sina spår. Man ska älska sig själv och sin kropp för den man är, men jag är inte den här personen! Men trots detta så kan jag ändå inte finna min motivation tillbaka! Hur gör du? Har du hamnat i nån stor och långdragen svacka någon gång eller vet du någon som har hamnat där, och hur tar man sig upp igen?

Tusen tack för en underbar blogg och grym inspiration även när det står still och är svårt!

Svar:

Hej Hej!

Tack för din fråga. Jag tror verkligen många kan känna igen sig i det du skriver. Jag tror att man många gånger kanske kickar igång träningen för tidigt efter att man varit stressad eller sjuk & då är det lätt att man faller tillbaka i sjukstugan. När man upplever att man lätt blir förkyld eller sjuk så fort man börjar träna eller adderar något till sitt schema ska man vara vaksam. Det är trots allt kroppen som berättar för dig att den inte orkar. Sedan är det såklart förkylningstider & influensor som går fram & tillbaka men du ska inte uppleva att du blir krasslig så ofta. Mitt bästa tips är såklart att bara vila kroppen helt & hållet & då menar jag inte de veckorna som du är sjuk utan när du faktiskt känner dig bra i kroppen. Du kan hålla dig aktiv genom att göra lågintensiva aktiveringar för kroppen såsom rörlighet eller möjligtvis yoga. Finns massvis av träningar du kan följa genom youtube eller testa kanske Yogobe .

Sedan när det kommer till motivationen har jag skrivit ett separat inlägg om just det, så hoppas att du kan hitta lite inspiration därifrån 🙂 

Tack för att du kikar in på bloggen & massa lycka till! 

Det är helt OK att ta det lugnt ibland & bara va 🙂

fullsizerender-3

2 kommentarer

  1. Tusen tack för ditt engagemang, ska allra främst ta vara på ordet “vila” nu och få tillbaka kropp & knopp i balans igen!

    Återigen, tack för en grym blogg du är verkligen en stark inspirationskälla <3

    1. Låter helt rätt Sofia! Låt kroppen landa efter att både kropp & knopp fått köra på så hårt. Tack fina du för underbara komplimanger & hör av dig gärna igen om ett tag & berätta hur det gått för Dig. Kram <3

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons