Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Magic in motion med Rachel “yoga girl” Brathen

I lördags var det äntligen dags för kvällen jag längtat till så mycket. Det var 800 (!!) yogis på plats i en stooor sal. Jag vet inte vad det var som fick den salen att kännas så hemtrevlig, kanske var det alla fina ballonger, kanske var det mörkret som tog sig in genom de stora fönstrena & månen som visade upp sig. Kanske var det all kärlek som fann i rummet & energin som Rachel tog med sig in när hon klev på scenen för att leda Oss genom sin yogasession. Jag är långt ifrån en yoggi. Jag går inte på yoga ofta men när jag gör det så uppskattar jag det till 100%. Min kropp & själ mår bra av det. Däremot använder jag många moment från yogan till min egen & mina wörkouters rörlighetsträning så man lyckas ju hänga på under klasserna ändå. Men den här yogan var annorlunda. Vi började med en övning där v fick vända Oss mot en helt okänd person i rummet & titta varann i ögonen utan att prata, utan att kommunicera på annat sätt än att just titta på varann. Det var svårt & känslan inom mig ville bara börja prata. Jag antar att det var en slags flyktreaktion jag hade använt mig av i vanliga fall, babblat på liksom. Sedan skulle vi under 3 minuter öppna upp Oss för varann utan att den andra personen fick på något sätt prata tillbaka, hålla med eller ge någonting annat än sin tystnad. Under dessa 3 minuter skulle man ge den andra sin rädsla.

“If I wasnt fearful I would…” löd Rachels ord.

Jag valde att prata om rädslan jag har för att släppa kontrollen & en dag flytta till värmen där jag trivs bäst. Att allt jag byggt upp här kanske skulle vara förgäves. Att min karriär kanske tar slut då? Sedan behövde jag döda tiden & berättade även om min rädsla för hajar & djupa vatten… Jag lärde mig en hel del om mig själv under dessa 3 minuter. Att jag gärna inte delar med mig av mina svagheter & att jag gärna babblar på & skojar till saker när det blir jobbigt. Jag insåg också även senare under kvällen att jag faktiskt är rädd för att tappa kontrollen & att verka svag. Min styrka är ju min styrka. Jag har tagit många fighter genom livet & genom dessa har jag hittat en roll jag mår bra i & känner mig trygg i så när vi började gnugga på den här ytan insåg jag att jag var livrädd för att tappa den kontrollen. För att spåra ur.

En kväll jag trodde skulle bestå av att andas & stretcha ut kroppen blev istället en ny lärdom i livet. Och att våga känna den rädslan är helt ok, det gjorde mig mer medveten.

Tack Rachel för en minst sagt magisk kväll med starka känslor ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons