Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

En skivstång – oändlighet med övningar

Äntligen kan jag säga att jag utfört mitt första pass för 2017, puew! Som jag mådde bra när jag klev in på gymmet. Min kropp & knopp mår bäst av rörelse men den här sjukan höll mig begränsad längre än vad jag nånsin kan minnas. Hoppas att jag håller mig helt frisk nu 😉

Men så, hur ska man tänka efter att man varit sjuk? Det är lätt att tagga till för hårt då man suktat länge efter att få träna & svettas men att kasta sig in i ett pass där man utmanar konditionen för hårt kan sluta med att du blir sjuk lika snabbt. Det viktigaste efter att man varit sängliggandes är att man får igång rörelse i kroppen. Uppvärmningen får alltså gärna vara mycket längre än vad du brukar göra. Värm upp med pinne, egna kroppen & stretcha ut & sträck ut kroppen ordentligt. Rulla gärna på foamroller. Sedan är det dags för själva träningen. Få in precis hela kroppens muskler. Du vill väcka kroppen & sakta förbereda den för att den ska börja utmanas igen. Kör inte för tungt & pressa dig inte i exakta rep eller set om kroppen säger ifrån. Ta ordentligt med vila emellan seten så att hjärtat hinner varva ner lite. Om något gör ont, snurrar eller du känner dig plötsligt svag ska du avsluta direkt då är du inte redo. Lyssna på kroppen vad den säger till dig. Gå inte tillbaka där du slutade utan du får köra mjukstart de första veckorna tills du börjar känna dig stark igen.

Saker som kan hända om man börjar träna för tidigt är bland annat hjärtmuskelinflammation. Och då är man borta väldigt länge från träningen. När jag tränade thaiboxning var det en kompis som fick det & det tog honom lååååång tid att kunna köra igen. Så det är absolut inte värt. Om man känner sig så pass frisk att man ändå kan träna tycker jag att man satsar på teknikträning som ofta annars blir åsidosatt eller som jag visar på videon. Fullkroppsträning med låg intensitet, lång vila & lätta vikter.

Stort lycka till!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons