Okategorierat Recept & mat.

Bakad aubergine med fetaoströra – VEGGO!

Detta behöver du,
2 st Aubergine
1 st stor & härlig klyfta vitlök
2 msk Olivolja
1 krm Salt Fint
——————————
Fetaoströra
150 g Fetaost
0.5 dl Creme Fraiche
1 st Citron
0.5 st krukor Persilja – färsk
1 krm Salt Fint
————————————–
Sallad
35 g Machesallat
250 g Rödkål Färsk
380 g Gröna Linser Förkokta
125 g Granatäpplekärnor Fryst
2 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger Vit
1 krm Salt Fint
60 g Sötmandel Naturell

——————————-

Do it like this:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina granatäppelkärnorna.

2. Aubergine: Halvera auberginerna och skär rutor i mitten i varje halva. Lägg dem i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök. Gnid in vitlök och olja samt salt  efter smak över varje auberginehalva. Baka i ugnen ca 40 min eller tills de mjuknar.

3. Fetaoströra: Mosa ihop fetaosten i en skål med creme fraiche, 1 pressad och finhackad persilja. Smaka av med salt.

4. Sallad: Skölj salladen och skölj och strimla rödkålen tunt. Sila av linserna och spola
dem i kallt vatten. Blanda samman alla ingredienser i en skål med tinade granatäppelkärnor, olja, balsamvinäger och en nypa salt. Tillsätt hackade mandlar strax innan servering.

Ta ut auberginerna och lägg upp på ett fat. Klicka över fetaoströra och toppa med sallad & hackade mandlar. Bon Apetit!

Receptet fick jag åter igen från Mathem med några få ändringar av mig själv.


Du kanske också gillar

1 Comments

  • Svara
    Maria
    17 april, 2017 at 23:02

    Ser sjukt gott ut! Verkar vara ganska enkelt att göra med. 🙂

  • Lämna en kommentar