Recept & mat.

Recept på min goda Poke Bowl

Som ni vet är jag ett fan av bra mat som går snabbt att göra. Och nu har jag fastnat för poke bowl. Var hos en vän som har ett supertrevligt lunchställe på Hantverkargatan i Sthlm som heter Maka Maka & där blev mitt första möte med just poke bowl. Det är egentligen en skål av härligheter som härstammar från Hawaii.

Bowlen jag fick på Maka Maka var så god att jag inspirerades att göra en helt egen & nu har den hunnit bli en favorit hemma hos oss.

Såhär gör du:

  1. Tvätta riset väl och koka enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar & lägg ner i marinaden.
  3. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor.
  4. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. På toppen kan man ringla en dressing med blandning av majonäs & sriracha, extra gott med andra ord! 

 

Detta behöver du:

  • 3 dl ris gärna japanskt
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk sriracha (eller mer efter smak)
  • 500 g rå lax (t ex salma eller fröya)
  • 0,5 gurka
  • 1 mango (jag använde 1 dl fryst som jag tinade innan)
  • 1 avokado
  • 1 dl edamamebönor

Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar