Recept & mat.

Veggogryta med sting i!

Bf har lämnat mig ensam denna vecka när han tagit lite solsemester efter allt roddande med studion, helt rätt medan andra måste jobba 😉 Tur att man älskar sitt jobb iaf! Men det jag brukar göra när han drar iväg är att laga mat som han vanligtvis “saknar” något i, som ni förstår snackar vi veggomat nu 🙂 Så jag gick loss på skafferiet & drog fram tre burkar: Majs, Kikärtor & Blandade bönor. Plussade på de ingredienserna med lök & vitlök som jag fräste med tomatpure & kryddorna cayennepeppar, chiliflakes, salt, peppar, paprika & spiskummin. Avslutningsvis droppade jag ner en burk krossade tomater & lät det puttra medan riset blev klart. Som toppen på “moset” rev jag av lite färsk koriander & serverade rätten med en klick Qatly crème fraîche. MUMS!

OCH att tillägga, det blev såååå mycket mat! Perfekt matlådematerial 🙂

Detta behöver du:

1 st gul lök

2 st vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

Krydda efter smak med:

 spiskummin

 paprikakrydda

 cayennepeppar

chiliflakessalt

svartpeppar

1 förpackning kidneybönor

förpackning kikärtor

1 burk majs

 Färsk koriander

Såhär gör du:

1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs på medelvärme under omrörning i några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.

2. Tillsätt krossade tomater, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, agavesirap, chiliflakes, salt och svartpeppar.

3. Tillsätt bönor, kikärtor och majs. Låt småputtra under lock i ca 15-20 minuter.

4. Finhacka färsk koriander och rör ned i grytan.


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar