Kikärtsgryta med spenat på NOLLTID!
Hade en lucka mellan jobb & jobb så hann åka hem & laga lite lunch efter min långis med D djuret.
Det här är verkligen ett supertips om man har brådis, tog bokstavligen ingen tid! Alltså riset hann knappt koka klart innan grytan var klar, sen kan man ju alltid låta den puttra lite extra för mer smak men ni hajjar, det går undan 😉
Detta behöver du:
2 burkar kikärtor
1 burk med kokosmjölk
1 lök
1 vitlök
10 små tomater
Färsk spenat, jag tog ungefär tre nävar
Krydda med cayennepeppar, gurkmeja, agavesirap, salt & färsk citron.
Servera med ris eller potatis.
♥
Börja med att fräsa lök & vitlök i olja. Krydda på med cayennepeppar & gurkmeja och lite lite agavesirap. Sedan är det dags för kokosmjölken att åka i. Om den har hunnit dela sig i burken föreslår jag att du bara tar det tjocka, grytan kan lät bli för tunn om man tar i allt vatten också. Koka upp i några minuter ca 4-5. Sedan är det dags för kikärtorna & tomaterna att åka i. När det fått koka en stud i grytan drar man i spenaten & saltar efter smak. Sist pressar man citron rakt ner i grytan. Voila & bon apetit!
MAMATASTIC MED MIG & PAULA!
4 kommentarer
Lämna en kommentar Avbryt svar
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Bra tips, perfekt när man vill få ihop till lunchlådor med 🙂
Det räcker lååååångt!! 😉
Ååå du hade en enkel god fiskgryta med saffran som jag nu inte hittar recepten på , kan du inte lägga upp det igen☺️// Anna
Jag hörde av någon annan att den försvunnit, såklart ska jag laga ihop den så vi alla kan avnjuta den! Fantastiskt god & lätt att göra. Kram!