Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserad

Händelserik första dag i Mexico.

Idag var våran första hela dag här i Akumal Mexico. Och jistanes vilken dag.

Jag drog såklart en obligatorisk morgonjogg vid stranden och den känslan alltså DEN KÄNSLAN! 

Shorts, sport topp, havsvattnet som dränkte mina Sauconys och stänkte upp på mina kritvita vinterben och trots att klockan inte hunnit slå halv åtta brassade solen på. Allting kändes liksom overkligt. Jag mötte en hel del människor längs stranden & det kändes typ som att jag inte sett människor på år & dar fast jag liksom alltid är bland människor hemma så har den här vintern verkligen hållt mig instängd på nåt sätt. Det var som att man kläcktes från ett vinterägg och ba börja leva igen. Yihaaa!

 Jag & BF har verkligen vandrat i våra egna tankar och vart riktigt flummiga sedan vi kom hit.

Allting känns så nytt och spännande. Vi bor på ett superstort hotell, ALLTSÅ MEGA STORT!

Vi går vilse hela tiden och irrar runt här som hönor, att allt är all inclusive på det gör allting ännu snurrigare haha… vi kan typ inte fatta det. Jag har faktiskt jättesvårt för att bli servad hela tiden & hela den här resort känslan får mig att sakna frihet haha… låter så himla galet! Men vi ger det några dagar till sedan borde man njuta som en kung. Vi har spanat & analyserat på alla människor omkring oss som friskt dricker dinkar, tequila innan lunch & trycker egentligen allt som deras all inclusive fingrar kan få tag i. Allt som är gratis slinker ner, dom hade lika gärna kunnat servera T-röd, dom hade druckit det 😉

Och sedan är det en sak som verkligen fascinerar mig på denna plats & det är att detta hotell är verkligen uppsmällt i djungeln. Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag bott i Djunglen i över en månad för några år sedan och detta är väl ganska långt ifrån fasciliteterna vi hade då, allt va långt ifrån all inclusive hehe men att bo på denna urtjusiga plats fast fortfarande bo i djungeln är så fantastiskt att det kryllar av djurliv på resorten. 

Under dagen har jag sett flamingos, leguaner, nå andra ödlor, nån form av hundråtta vet inte alls vad det kan vara för djur men såg lite ut som en hund men ändå en råtta och nej det va inte en chihuahua jag vet hur sådana ser ut den va större än så, typ nån form av snabelapa & sedan till min favorit tvättbjörnen! 

Dom är så gulliga. Och man ska absolut inte sticka fram händerna, jag själv skrattade åt några barn under lunchen som hittade en flock snabelapor och jag bara väntade på att någon skulle bli biten. men när jag såg den där tvättbjörnen och den kom fram till mig och sträckte fram sina gulliga björntassar ståendes på två ben kunde jag liksom inte låta bli då tog den tag i min hand som den godaste smörgåsen och tog sig en smakbit, inte hårt jätteförsiktigt men ändå den ville liksom äta min hand haha. Det gjorde absolut inte ont och det gick inyte hål i huden så jag överlever nog. Hör av mig om jag börjar få svans & generande hårutväxt 😉

.

På eftermiddagen bestämde vi oss för att ta Oss till Playa del carmen då vi behövde handla lite solkräm och prylar så istället för att ta taxi tog vi den kommunala bussen, gick finemang på vägen dit men på vägen hem var det så mörkt längs vägen att vi inte såg vart vi skulle av och trots att vi sagt till chauffören vart vi ville stanna körde hann förbi vårt hotell i 200 blås, vet ni hur långt man kommer på någon minut när man kör så snabbt?

Det vet vi idag! 

När han tillslut stannade och dumpade oss på en kolsvart motorväg in the jungle gaaaaah, ja va livrädd! 

Men tacka gudarna för Iphone och ficklampe funktion. Vi kunde signalera längs vägen att vi var på vägen plus att jag inte behövde få panik för att det låg ormar längs vägkanten.

Jag va inte tuff. 

Tillslut kom vi fram till vårt hotell & nu är det chillax på hööög nivå.

Imorrn väntar ännu en dag av aktivitet! 

Lite roligare bilder då också 🙂

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons