Söndagsmiddag!
Älskar mig själv just nu så himla mycket! Kastade in lite rotfrukter & kyckling i ugnen & nu lever jag matdrömmen! Så himla gott, träningsmat när den är som bäst!! YUMMY!!
2 morötter
2 palsternackor
1 röd lök
2 små sötpotatisar
1 zuchini
en näve harritcot verts (tjoffade ja på sista 15 min)
salt & peppar
olja
vitlök
Marinad till kyckling:
2 msk soya
1 tsk torkad chili (jag går till thaikiosken & frågar om ja får köpa deras, stark å bra)
1 msk vitvinsvinäger
Sås:
2 dl Kvarg
1 msk dijon eller efter smak
1 tsk dragon eller efter smak
RECEPT:
Sätt ugnen på 225°C. och sätt in en plåt.
Skala och skiva alla rotfrukter i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rotfrukterna med olja och pressad vitlök i en bunke. Salta och peppra.
Ta ut plåten och häll på rotfrukterna. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Mariner kycklingen medan, låt stå i ca 15-20 min.
Sedan steker du kycklingfiléerna i kokosolja (utan smak) tills de får fin färg. Salta och peppra. Lägg dem på rotfruktsplåten och sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter. Skär i kycklingen så du ser att den inte har rosa inslag.
Servera kycklingen med rotfrukterna och såsen. Lätt som en plätt!!