BLOGGMENY
Recept & mat.

Perfekt mellis eller kvällssnack.

Igår när jag kom hem efter jobbet behövde jag äta något men middagen åt jag innan WörkOut så det skulle bli ett litet kvällssnack med en kopp Yogite. Så jag kombinerade lite av de goda jag hade hemma, dök självklart ner i goodiebagen från BBC & hittade ett par glutenfria knäcken med sesam & linfrön från Friggs som jag pimpade med avocadoröra gjord på avocado, kvarg, lite citron & örtsalt. Vill man kan man göra den ännu mer energirik genom att addera 1 msk linfrö olja tex. Strödde över lite chiliflakes för hetta & lite saftiga tomater. Blev hur gott som helst & ett lite matigare kvällssnack. Hade jag varit mer hungrig hade jag kokat till två ägg på det 🙂 Tips hörrni!

Såhär skriver Friggs om sina nyheter;

Våra knäcke är tunna och krispiga och de är bakade på bovetemjöl och majsmjöl vilket gör det glutenfritt. Både Chia & Vallmofrö och Sesam & Linfrö innehåller dessutom solrosfrön som adderar ytterligare näringsämnen.

Chiafrö – Rik på omega-3 och fiber samt innehåller protein. Chiafrön innehåller även mineralerna magnesium, järn, kalium och zink. Vallmofrö – Har använts i flera tusen år som krydda och innehåller protein och har en mild, nötig smak. Sesamfrö – Innehåller bland annat fleromättade fetter som omega-6. Innehåller protein samt kalcium och magnesium. Linfrö – Växer i kapslar på linväxten från vilken fröna skördas efter ett år. Linfrö är rikt på omega-3 och fiber samt innehåller protein och mineraler. Solrosfrö – Innehåller protein, fleromättat fett och vitamin E. Solrosfrön innehåller även bl.a. folat och järn.

Ni hittar dom i välsorterade butiker, hittar ni dom inte bland knäcken kan ni kika på den glutenfria hyllan. Dom var absolut goda. Glutenfritt kan ibland vara rätt tråkigt & smaklöst men dessa smakade gott & var lite tjockare vilket gjorde att jag upplevde dom mer matiga.

IMG_8085

IMG_8086

IMG_8091 IMG_8089 IMG_8088

Annons

Lämna en kommentar