Total njutning!
Igår bestämde vi Oss för att göra något riktigt smarrigt till en film & kopp te. Eftersom jag hade massvis av päron kvar från budet från Ramlösa så drog jag ihop en päronpaj med ingefära & kokos.
Alltså MUMS!! Jag skulle kunna bada i vaniljsås , det är så djävulskt gott!
Som ni ser freestylade jag med ett grönt äpple också för att få den lite syrlig.
Recept:
Smuldeg:
150 g smör
2 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
Dra ihop alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret & blanda sedan i det så att du får en “kornig” röra. Dra över det över päronen som du lagt i en smord pajform.
Päronen blandade jag i en annan bunke först med agavesirap, kanel & riven ingefära. Sedan la jag dom i pajformen.
Sätt in i ugnen ca 20 min tills pajen fått fin färg.
Grader 200°
Låt pajen stå några minuter innan Du hugger in.
Om man vill kan man gör det här receptet nyttigare genom att byta ut mjölet mot annat & använda kokosfett istället för smör. 🙂