Recept & mat.

Ceviche & fotboll med Polen.

Något som jag bara älskar är färsk fisk. Gärna i sashimi form eller i en fräsch ceviche som har blivit en av våra stående måltider här hemma. Finns nog inte en vecka vi inte ätit det de senaste året typ 😉 BF har verkligen blivit kung på att laga det & vi gör den med lax då jag föredrar det mot vit fisk. Det blev ceviche med sötpotatis & fotboll på TV. Polen spelade kvartsfinal & gick ju tyvärr inte vidare men man blir ändå stolt, dom var starka & kämpade till slutet. Att dom förlorade mot Portugal som inte gått vidare för att de vunnit en endaste match är ju sjukt tråkigt men men…här kommer cevichen iaf 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RECEPT (2 personer)

Salmalax

1 chili

koriander

3-4 lime

1 rödlök

salt efter smak

1 sötpotatis

Skär upp laxen & lägg den i limejuicen & låt den “tillagas” i juicen. Koka samtidigt upp sötpotatisen, låt den inte överkokas & bli mosig utan koka så den fortfarande har bra konsistens. Hacka sedan löken i smala “månar” & blötlägg den i vatten, då minskar den något i styrka & passar bättre i maträtten utan att ta över. Hacka chili & koriander. När laxen “tillagats” blandar ni sedan alla ingredienserna förutom sötpotatisen & salta efter smak. Servera sedan i en fin skål med potatisen , mmm drömmen!


Du kanske också gillar