Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Jag vill bli stark!

Hej!
Vill börja med att tacka för en sån otroligt bra och peppande blogg du driver. Lärt mig mycket av dig! Tänkte passa på att fråga lite nu när du har frågestund.

Har tränat kontinuerligt i ett år nu ca 5 passs/veckan. (men har tränat hela livet från och till). Brukar bli 2 löppass/veckan samt pulshöjande styrketräning som cirkelpass. Men är nu sugen på att höja ribban ang styrketräningen. Vill bli stark! Är 181 cm lång och väger 65kg. Insett att det krävs mycket mat för att jag ska kunna växa i volym. Men vill inte “bulka”. Älskar att komma upp i puls och att kombinera det med styrka är träningsglädje för mig! Lite mål inför hösten är att införa lite mer tung styrketräning. Har du några tips på bra övningar jag kan köra under ett pass som innefattar hela kroppen?
Tänker mig ett upplägg som följande: 2 st löppass/veckan. 2 st cirkelträningspass/veckan + 1 “tyngre” styrkepass/veckan. Äter 4-5 mål om dagen.

Svar: 

Hej fina Du & stort tack för att du läser bloggen! 

Va kul att läsa att träningen flyter på så bra för Dig & att du hittat det som ger dig träningsglädjen, då får man verkligen lätt för rutin i träningen. Men då till din fråga, jag skulle om jag vore dig lägga vikten i det som du vill att syftet med träningen ska vara. Om målet är att du ska bli starkare kommer du behöva lägga om lite i programmet. Försök att få in iaf 2-3 pass i veckan där du tränar enbart styrka, övningar som knäböj, rodd med skivstång & marklyft är toppen övningar som innefattar hela kroppen. Se till så att någon kan kika på dig innan så att du har rätt teknik & kan hitta vikterna du ska ligga på för bästa resultat & för att hålla dig skadefri. Sedan kommer du att behöva mer vila ,  så  kanske att du behåller löpningen under dessa veckor du satsar på styrkan men jag skulle absolut strunta i cirkelpassen. Att träna mer är inte alltid det rätta, utan träna smart. Se löpningen mer som en aktiv vila, så lugna sköna joggar och skippa att satsa på personbästa. 

Styrkelabbet tipsar om ett jättebra program för den som vill börja med styrketräning, det hittar du HÄR . 

Stort lycka till nu , kram!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons