Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Systembolaget…träningshets?

Här om veckan släpptes en video med Lofsan ut på nätet för systembolaget. Videon är 1,53 min lång & hann provocera så pass många människor att systembolaget sedan valde att pausa spridningen på filmen för att det var så otroligt mycket negativa reaktioner på filmen. Bland annat sa man att filmen uppmanade till träningshets?!

Filmen kan ni se här, se den gärna innan ni fortsätter läsa vidare. Klicka HÄR

Nu har jag kollat på filmen en jädra massa gånger så jag kommer säkert drömma om Lovisa inatt där vi dricker vin & klättrar monkeybars men ingenstans kan jag förstå hur man kan bli provocerad av denna film. Det hon pratar om är riktigt. Det är sant & det är fakta!

Jag vet inte vad systembolaget önskade från Lovisa med vilken inriktning de skulle prata om men jag kan tänka mig att de ville uppmärksamma människor på hur mycket kalorier alkohol faktiskt har. Och det är inget fel med det alls. Det är information som man kan ta del av om man vill eller inte. Jag, precis som Lovisa möter många människor i vårt jobb som personliga tränare där man vill göra förändringar i sitt liv. Ett hälsosammare liv & kanske bli av med några extrakilon, OBSERVERA extrakilon. Inte gå ner till skinn & ben, så detta gäller såklart inte alla. Men många, då vi faktiskt lever i en värld där övervikt blir allt vanligare. Det är såklart en otroligt känsligt ämne att prata om men någon måste lyfta det.

Och vad jag ser i den här filmen är precis det. Man vill lyfta & kanske höja på ett ögonbryn eller två för att få folk att inse att träna som en galning & leva på torsk och broccoli under mån-tors för att sedan spåra ur helt fre-sön resulterar i en oerhörd obalans för våra kroppar.

Detta hade en annan Facebook-användare skrivit på Systembolagets sida:

“När kommer en film som handlar om alkoholens roll för människors destruktiva beteenden och framför allt mäns våld under påverkan av alkohol? Trafikolyckor pga rattfylla? Känns betydligt mer angeläget än att från ännu ett håll få pekpinnar om kalorier och motion.”

Jag håller med till största del. De önskemål som personen nämner är i högsta grad viktiga! Och systembolaget kommer säkerligen att ta till sig utav dessa önskemål. Det är ämnen som definitivt borde finnas på kartan & pratas om oftare. Inte bara mäns våld men också kvinnor som under alkoholens påverkan behandlar sina nära & kära illa.

Vi VET att alkohol kan påverka människor negativt. Att människor kan supa bort sina liv. Sina älskade. Sitt hem. Sitt jobb. Sina vänner. Och ALLT det ska uppmärksammas & kan inte uppmärksammas för lite. Jag har själv fått uppleva detta på nära håll & det är fruktansvärt att se en människas liv dränkas i alkohol. Det borde pratas om det hela tiden från skolor till arbetsplatser. MEN alkoholen har även en annan påverkan & det ÄR precis det som nämns i videon, ett obalanserat & osunt leverne om så “bara” på helgerna.

En användare skriver exempelvis att man i klippet inte pratar om hur alkoholen påverkar träningsresultaten utan bara “att alkohol innehåller mycket kalorier och att man äter mer och onyttigare när man druckit alkohol”.

Håller med. Men kanske kan man istället önska en till film där Lovisa pratar om just det?

Som jag förstått det så har Systembolaget gjort flera filmer med olika profiler som pratar om alkohol & träning & binder man dessa samman kanske budskapet blir tydligare?

Summan av kardemumman tror jag att vi i Sverige är ett av få länder där den enda platsen man kan köpa alkohol förespråkar att inte dricka alkohol. Det är nog rätt unikt & borde hyllas.

Vad tycker Ni om filmen, provoceras Ni? Är det träningshets?

För det mesta föredrar jag alkoholfritt & då kan den se såhär pampig ut.

img_2543-2

5 kommentarer

 1. NO DRAMA. Tycker inte det var något speciellt gällande träning……. Det som är intressant är hur människor är funtade. Att det kan gå så jäkla snett………. om det sen är alkohol, matintag eller träning……

  1. Ja vi får se hur det går för dom. Men du har nog tänkt helt rätt att gå din egen väg med egen plattform 🙂 Ha en bra dag!

 2. haha, vadå menar du att mitt tema inte platsar in på de vanliga portalerna? Fast jag känner själv att temat har gått från friluftsliv till taktisk utrustning. Det går i perioder. Men det finns så många olika typer av marknader där ute. KUL KUL.

  1. Absolut inte det jag menade men om du inte behöver en plattform som pushar din blogg eller att du av någon anledning har ett samarbete av en anledning med plattformen så kan man gå sin egen väg precis som du gjort. Inte kul att bli utkastad av ingen anledning osv.

 3. Jag bara drev lite 😉
  Ja såklart handlar det om att lyfta upp sig själv och det man gillar. Man är ju alltid lite knäpp i andras ögon, så fort intresset sticker ut en aning. Men det är väl charmen med verkligheten? Vad vore liv utan lite mothugg.
  Även om man inte utför mirakel med sin blogg så kan den ändå tillföra något bra.
  Anledningen enligt smu-challe, var att om man inte bloggar tillräckligt ofta på ISILIFE, så raderar de. Men utan förvarning är ett udda sätt.
  Flera års bloggande suddades ut.
  Det finns bara två val, ge upp eller skapa nya möjligheter. Men varför ge upp när viljan tuffar på, inläggen är ju bara text och bild i en tidskapsel.
  Virtuell färskvara. Det som är inne nu är ute väldigt snabbt…. 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons