BLOGGMENY
Okategorierat

Mitt jobb är inte “bara”.

Många gånger har man fått höra att “Åh så jäkla skönt jobb att bara träna folk hela dagarna”, typ “stå å skrika & vråla på folk vad de ska göra” och oftast brukar jag inte orka gå in på HUR stort vårt jobb som tränare egentligen är. Det är inte bara den där timman som någon kommer innanför dörren & jag trollar fram det perfekta passet med de rätta övningarna för just den personen. Ja, ibland funkar många övningar på flera personer annars hade det varit omöjligt såklart. Och ibland kan jag lägga upp liknande pass för klienter som kommer samma dag med några få justeringar för att de ska passa deras mål & behov & göra min dag något smidigare. MEN för det mesta är träningarna för alla som kommer under dagen helt olika. Just för att vi alla är helt OLIKA.

Och då snackar vi inte bara om kroppen. För det finns en del av Oss som inte någon kan se med blotta ögat & det är vad som händer innanför huvudet. Vad man har för relation till träning, kost & hur livet i allmänhet ser ut? Det är heller något man kanske inte kastar upp som fråga vid det första mötet utan man får sakta men säkert nästla fram saker under tiden man tränar ihop & lär känna varann. Och det är just DÄR jobbet verkligen inte är ett BARA. Du behöver ha dina social skills på plats & tentaklerna ute för att snabbt snappa upp om något är lurt & påväg åt fel håll.

Visst får vi lära Oss om anatomin, hur kroppen fungerar & reagerar & det finns en hel värld av vidareutbildningar men har du inte ögonen öppna för den mentala biten kan man pusha människor åt helt fel håll & trigga igång tankar & idéer som inte är hälsosamma. Och DET skulle jag säga är det svåraste med mitt yrke. En tränare är oftast en person som en del ser upp till & lyssnar på vilket gör det otroligt viktigt att man vet hur man uttrycker sig & till vem.

Jag har både sett & upplevt många tränare som sagt & gjort otroligt konstiga saker som kanske hängt med folk långt i livet & påverkat dom. Det kanske inte är en del av vårt jobb kan vissa tycka att finnas där för våra klienter på den mentala biten men för mig hör det ihop, kropp & knopp.

Och är problemet för stort får man ta hjälp av kunnigare personer som är mer varma i kläderna på det området. Men enligt mig är det vår uppgift. Och med det sagt kanske folk kan förstå att en personlig tränares jobb är mer än att bara stå & skrika. Det ska planeras, schemaläggas, faktureras, tränas, pratas, mailas och så vidare. Listan kan bli lång. Så funderar Du på att ha tränare som yrke, glöm inte att det är människor du jobbar med & det kommer krävas otrolig energi & engagemang, inte bara ett Diplom när skolan är slut.

img_5234

img_6486

När någon haft en stressig & jobbig vecka kan det vara Du som ska lyfta den personen.
img_6768

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_8759

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_9069

Annons

4 kommentarer

Lämna en kommentar