Kladdkaka gjord på dadlar
Idag är det kladdkakans dag så jag snodde ihop en liten smet. Och idag blev det en variant med dadlar & kokosmjöl som jag serverade med Barebells proteinpudding, mums!
Recept:
3 ägg
10 dadlar
0,5 dl kokosolja
2 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
5 msk kakaopulver Rene voltaire
jag är en sucker för vit choklad så jag drog i lite av det också.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med kokosolja. Mixa dadlarna och kokosmjölet i en matberedare. Blanda i alla torra ingredienser och mixa. Smält kokosoljan. Blanda ner kokosoljan i samma bunke och mixa till en slät smet. Tillsätt äggen och blanda ordentligt. Häll smeten i en form, sprinkla över hackad choklad. Grädda i ugnen 6-8 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha. Ställ in formen i kylen och låt svalna & servera med dina favoritbär, grädde, proteinpudding eller kanske glass till och med! 😉