BLOGGMENY
Okategorierat

Pressfrukost med Kea Bageri & Malin Nylen

Vilken mysig start jag fick denna morgon. Malin hade bjudit in ett härligt gäng till sin pressfrukost tillsammans med Kea Bageri & där serverades ett frukostbord man hade velat se varje dag, eller kanske på helgerna iaf…jag kan ju aldrig motstå godsaker så det hade varit alldeles för jobbigt med sugarhighs VARJE dag. Iaf , lite story bakom Kea bageri.

Kea Bageri är förmodligen Stockholm första glutenfria bageri. På det familjeägda bageriet i Bromma bakas allt bröd utan gluten, både till vardag och till fest.

– Varför ska du bara köpa en bakelse till den som inte äter gluten när du lika gärna kan köpa en tårta till alla gäster på festen? Vi tycker det ska vara enkelt att äta glutenfritt, säger Madeleine Olsson som tillsammans med sin bror Rikard Surting äger bageriet sedan 2013.

Från början inhyste lokalerna på Skaldevägen 59 i Bromma en mjölkaffär och någon gång på femtiotalet startades här ett bageri. Bertil Ericsson som då ägde bageriet blev plötsligt allergisk mot gluten. Han började baka utan gluten och bageriet blev vida känt för sina goda biskvier och biskvitårtor. På Kea Bageri bakas fortfarande biskvier men här finns även ett brett sortiment av olika sorters bröd och bakverk.

Så är det glutenfritt som gäller till festen, vet ni vart Ni ska ta vägen. Allting smakade verkligen topp!

Jag fick träffa massvis av mysiga människor innan det var dags at bege sig ut i snöstormen igen 😉

Älskar faktiskt detta väder ändå!

unspecified-3  unspecified-4  unspecified-5  unspecified-6  unspecified-7  unspecified-8  unspecified

Tack Kea Bageri & malin för en fantastisk morgon!

Och Mad Marketing & Studio Emma Svensson för fantastiska bilder.

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar