BLOGGMENY
Okategorierat

Tunga marklyft & jinxade naglar…

 

Om ni följer mig på instagram (@pischas) så har ni ju redan sett videon med ränningen jag la upp igår men jag tänkte att jag lägger upp den här med plus förklarar lite närmare hur jag la upp passet.

Jag värmde upp ORDENTLIGT med att rulla på foamroller & jobba upp rörlighet 15 min.

Satte mig på rodden i 5 min innan jag började med mina marklyft.  Startade med lätta vikter i sumo position, alltså med brett stance mellan fötterna & “happy feet”. Stå så det känns bekvämt. Jag har personligen blivit en sucker för SUMO marklyft då jag känner att jag får mycket bättre kontroll & pump i röva om man får säga det så. Men allt är en smaksak. Får du ont i ljumskar eller känner att det är obekvämt gör INTE denna övning.

Sedan jobbade jag upp mig med x5 repetitioner hela vägen med ökande vikter upp till 95 kg där jag körde 3 set x5 rep slutligen. VILA MASSOR!! Du ska inte skynda dig tillbaka till stången när du kör tungt. Vila ordentligt så du kan göra grymma lyft med full kraft.

Sedan gick jag ner i vikter (massor…) & körde en liten rumppumpare som avslut, vad heter den övningen?!

Den körde jag 3×15 repetitioner & det kändes gött i bakdelen.

Avslutningsvis gjorde jag några sista hopp för att lägga på lite sista krut. Det blev Broad Jumps (som inte finns med på videon men ni hittar dom på insta) , det är alltså så låååånga hopp ni bara kan. Maxa detta under 20 sekunder med 10 sekunder vila x8.

Sen kommer benen & rumpen att tacka dig 😉

Och på tal om mina fina naglar som jag nämnde i ett inlägg sedan…Ett tips är att INTE göra tunga marklyft med sådana. Det kan göra ont… Kul att jag fick ha dom nästan hela vägen till nyår iaf haha.

img_4753

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons

Lämna en kommentar