Recept & mat.

Ny vecka, nya utmaningar + brakfulle

Helgen flög förbi som vanligt & speciellt nu när jag även tagit igen lite lördagar med jobb från när jag var sjuk men även inför att jag ska vara borta en hel del under februari/mars men även en bit av april. Det slog mig igår att vi åker nästa Söndag (!!) , alltså vi har planerat denna resa & pratat om den så länge & nu ska vi äntligen iväg. Känns lite nervöst att åka av någon anledning men antar att det är för allt det nya vi ska få se. Blir ett riktigt äventyr det här! Jag kanske ska säga vart vi ska också, Peru är resmålet. Så har ni varit där & vill tips om några kanske inte självklara saker att se som Machu Pichu så får ni gärna kommentera & berätta. Jag älskar ju mat så finns det någon paradrätt jag absolut inte får missa förutom marsvin…så säg mig vad det är 🙂 Just nu längtar jag verkligen mest efter solen & framför allt ljusa dagar. För mig är kylan & snön ingen fara om jag har varma mysiga kläder men det är mörkret som tar kål på mig. Så det ska bli riktigt skönt att få hångla med solen igen.

För övrigt har jag fått dille på äggröra med färsk chili & riven cheddar över, sjukt gott! Och om ni undrar om det slagit slint för mig & jag börjat äta en klick gröt på tallriken så kan jag säga att så är fallet inte, det är hemmagjord hummus det är en annan sak jag fått en nyförälskelse i. Så lätt att göra & perfekt att snacksa när suget hugger in, vill man inte ta kex så kan man alltid använda sig av grönsaksstavar, mums!

Det här är vad jag kallar brakfrulle!

Recept äggröra med cheddar:

Knäck 3 ägg i en skål, krydda med salt & peppar om du vill. Stek sedan upp under omrörning i panna med smör eller kokosolja (naturell). Servera på tallrik & riv cheddar över så den får smälta lätt över röran. Hacka upp färsk chili , det hettar till bra så är du känslig ta lite mindre bitar & inte lika mycket.

Recept hummus

Ta en burk kikärtor & skölj dom. Mosa sedan med gaffel eller stavmixer om man vill ha mindre “bitig” hummus. Smaksätt med citron efter smak, 1 vitlök , olivolja ca 1 msk, salt & lite tahini ca 1 tsk eller efter smak. Blanda runt & hoppas att det smakar!

Vi åt vår hummus med fullkornskex från FinnCrisp med smak av vitlök & örter.


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar