BLOGGMENY
Okategorierat

Titikakasjön – vem skulle vilja bo här?

Som tur är bättrade jag på mig vår sista dag i Puno så att vi kunde bege Oss ut till anledningen fö vårt stopp just i den staden & det var Titikakasjön. På Titikakasjön bor det MASSVIS av människor, varje familj har byggt sin egen vassö där de lever tillsammans. Allting på ön inklusive deras båtar som de tar barnen till skolan med eller åker & gör andra ärenden med är gjord på vass. Varje månad måste man byta ut det översta lagret av vass för att inte ön ska sjunka till botten. Inte alla men flera av familjerna har nu accepterat att turister får komma till deras samhälle & ta del av hur de lever, köpa saker de gjort & ta en tur med deras “mercedes” båtar som de kallade dom 🙂 Behöver jag nämna att de även äter vassen? Jag smakade & det var faktiskt inte så illa. Sjukt imponerad av dessa människor, vad tror ni?

Skulle ni vilja leva  på vassöar?

 

Detta är alltså botten på själva ön, inte mer än 2m sedan lägger det ca 1 m vass på toppen & slutligen husen.

Allting är handgjort med vackra färger & motiv.

Självklart ville jag prova de fina kläderna!

Här är “mercedes” båten 🙂

 

Det var ett otroligt lugn över hela sjön. Så tyst & fridfullt.

Annons

1 kommentar

Lämna en kommentar