Okategorierat

Har du inget snällt att säga kan du avgå, NU!

Kikar in på bloggen & ser denna fantastiska kommentar från

erik hansson (om du ens heter så, antagligen inte)

– ortorexi säger jag bara. skaffa ett ordentligt jobb istället.

*

Okej “Erik” nu satt jag & funderade lite på om jag faktiskt skulle ge dig det här utrymmet du får här på bloggen men jag tänker, du har säkert inte ens kommenterat med ditt riktiga namn så du ska nog inte ta åt dig äran för luften så pass mycket ändå. Jag tänker att vi börjar såhär, Vi kan låtsas att vi sätter Oss ner mittemot varandra som vuxna människor för att jag utgår från att du är det. Är du inte vuxen är du förlåten & jag hoppas att du kan växa upp & respektera människor i framtiden för din egen skull. Men som jag sa utgår jag från att du är vuxen & tar ställning för dina handlingar.

Vad är ortorexi? Ortorexi är ett allvarligt tillstånd som betecknar en överdriven “hälsosam” livsstil. Man har ett maniskt beteende kring nyttig mat & träning & det kan gå så långt att den leder till någon form av ätstörning. Till den största delen handlar det om fixeringen vid mat men vid många fall tränar man också “onormalt” mycket. Om ni läsare har mer information som ni vill lägga till här får ni gärna kommentera, men remember, vi håller god ton med respekt för varann annars kommer inte kommentaren att godkännas. Min blogg, mina regler PUNKT!

*

Så nu när vi rett ut det “Erik” kan vi börja prata om mitt RIKTIGA jobb. Jag tackar för att du glamoriserat mitt jobb & antagligen tagit reda på så mycket fakta om hur jag jobbar att du anser att det är en walk in the park lätt. Då gör jag iaf något rätt i mina sociala medier iaf där jag gärna framställer en motiverande & lycklig vardag som andra människor kan inspireras & pushas av. Men om vi nu pratar om mitt “riktiga” jobb ska jag tala om för dig att det ligger många timmar slit till vart jag står idag. Vi tar en lite background check på den tycker jag, ta en sipp av din kaffe där sålänge, vi föreställer ju Oss fortfarande att vi sitter framför varann som civiliserade människor.

Jag utbildade mig vid The Academy som personlig tränare efter att ha jobbat på cafe/restaurang/bar sedan jag var 13 år. Som många andra som tog sommarjobb var detta mitt hela året jobb. Jag gick i skolan 5 dagar i veckan, tränade fotboll 4 dagar & jobbade VARJE helg eller lov från öppning till stängning utan att blinka. När mina vänner tog sovmorgon & gick & käkade på grillen till frukost hade jag redan tagit 173:an till Skärholmen, öppnat glass&korv kiosken & serverat ett X antal människor mat. Detta gjorde jag från att jag var 13 år som sagt. Jag har alltid jobbat, varit driven, målinriktad & när jag tog steget för att jobba med träning visste jag inte alls att det jag fått uppleva de senaste åren var det jag hade att vänta mig. Jag sökte ett arbete som var betydelsefullt för mig, där jag kunde hjälpa människor samtidigt som jag brann för träning. Så jag slog de samman.

Att vi “bara” tränar människor är inte det rätta begreppet för vad vi i mitt yrke utför. Vi hjälper människor att hitta ut ur beteenden som de inte mår bra av, vi hjälper de att hitta tillbaka till glädjen inte bara i träningen men också i livet, vi botar onda kroppar & gamla skador med hjälp av andra branschkollegor såsom naprapater & kiropraktorer & sjukgymnaster. Ibland möter man tunga motstånd med ätstörningar & andra psykiska problem. Då ska du vägleda de rätt bland dietister & läkare/psykologer. Vi bär allt de på våra axlar & varje steg & ord vi säger kan påverka denna person du har framför dig. Du måste därför vara skärpt, HELA tiden. Min 8 timmars dag är en ny timme varje timme. Jag kan inte få matkoma efter lunchen & vara halvt medveten timmarna efter. Jag har ju en ny person att träffa, jag måste vara alert, på fötterna & skarp. De är ju där för just den timman! Inte nog med det så är det otaliga timmars planering bakom varje individ. Det är mailkontakter, matdagböcker som ska granskas, sms & man är påkopplad i princip hela tiden. Framför allt som egen företagare då jag sköter allt från det administrativa, ekonomi, planering för hela året, egen klädkollektion, träningsresor & andra samarbeten & projekt som följer med. Detta sker såklart utanför de 8 fysiska timmarna arbete jag nämnde ovan med pt timmar. Jag glömde ju även nämna det viktigaste jag har, mitt koncept WörkOut. Jag är ensam coach & har 7-10 bootcamps om året a 5 veckor i taget med 30 personer i varje grupp. Det är oftast tjejer i alla olika åldrar men även mina starka kämpar till killar som vågar sig på grupperna trots mångfalden av brudar. Jag kan säga att det är rätt många att hålla reda på.

Så när vi pratar om mitt “riktiga” jobb kan du få söka en prakikplats i mina skor & jag kan ta ett uthållighetstest på dig hur länge du pallar med mitt tempo & arbete. För att klara av det gör du säkert men jag vill ha kvalité i det du gör, inget slarv, alla ska bli sedda & känna att de får ut precis det ni kommit överens om. Glömde även tala om för dig att i arbetsuppgiften ingår även att rasta min hund Duchess. Hon går gärna ut minst 3 gånger om dagen med en långpromenad på 1,5 tim, den tar hon gärna på förmiddagen när solen skiner. Matlådor behöver du, så planera gärna in det på någon ledig dag, typ heldag för det tar sin lilla tid. Planlägg lite luckor för din egen träning & eventuella möten. Även bra om du lägger undan en del pengar till utbildningar, böcker & annat du kan tänkas behöva för att hela tiden vara uppdaterad på jobbet.

Tips! Va ledig på helgerna så du hinner återhämta dig, hänga med vänner & göra sånt som du vill. Cafe MOCCO på Östermalm i Stockholm har en riktigt god brunchtallrik, passa på att testa den.

Så jag tror att det var allt.

Bloggen & instagram förstod du säkert att det också tar sin lilla tid med material såsom film & foto 🙂

*

Jag hoppas att Ni som läst detta kan ta lärdom. Att skriva elaka saker eller kommentera sådant ni inte har någon aning om bara för att någon är aktiv inom sociala medier är INTE ok. Aldrig någonsin. När jag växte upp lärde min mamma mig att respektera andra människor. Jag tilltalar folk med vänlighet & försöker att inte vara dömande även om det finns saker som även jag inte alltid håller med om. Ibland frågar jag för att få förståelse & insikt i hur den människan tänker & kanske även då håller jag inte med men jag kastar inte skit & beter mig illa för det. Det är en otroligt oattraktiv egenskap & man får inte många vänner på vägen. Jag har också varit ung, dum, elak & kaxig, gjort saker jag aldrig skulle göra idag. Men jag växte upp & BETER MIG & se vart det har tagit mig idag.

Tack för att ni läste. Sprid kärlek!


Du kanske också gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Annika
  27 mars, 2017 at 17:43

  Heja dig världens bästa Pischa! plus jäklar vad krallig jag ser ut på första bilden <3 Kram

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   30 mars, 2017 at 12:55

   Hahaha jajamensan & snart är du där igen! <3 Tack fina för allt stöd alltid!

 • Svara
  Ewa
  27 mars, 2017 at 18:39

  Bra där Pischa, bakom din framgång ligger hårt arbete och låt ingen kan ta ifrån dig det! Kram

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   30 mars, 2017 at 12:55

   Tack Ewa! Kram

 • Svara
  Helena
  27 mars, 2017 at 18:59

  Word !! Du är så jäkla grym!
  Stå på Dig och det viktiga jobb Du faktiskt gör varje jäkla dag!!
  Hoppas Ni har det bra i Thai! Hade önskat att jag kunde följt med! Hälsa Kim och co!
  Stor kram fr Din fotbollskompis och big fan 😉
  Smågrabbarna hälsar och är imponerade över att Du ser så staaaark ut (Du skulle sett Alex ögon)

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   30 mars, 2017 at 12:54

   Hej Helena! Tack snälla & jag ska hälsa alla från Dig 😉 Vore så kul att haft dg här & ge grabbarna en stooooor muskelkram 🙂

 • Svara
  Vicky Flod
  27 mars, 2017 at 23:15

  Du är en fantastisk fin och ödmjuk person. Efter att ha jobbat på samma arbetsplats som dig och utifrån det jag ser idag så vet jag vilken arbetsmyra du är, hur driven du är och att du kommit så långt pågrund av hårt och helhjärtat jobb. Du är en riktig inspirationskälla och bra förebild privat och karriärsmässigt.

  Keep up the good work.

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   30 mars, 2017 at 12:53

   Tack underbara Vicky & du är själv en stor inspirationskälla! Dags att vi ses snart & smider samman något <3

 • Svara
  Sara
  28 mars, 2017 at 07:39

  ??????????

 • Svara
  Cristina castillo
  29 mars, 2017 at 23:36

  Så bra skrivet Pischa! Har man tid att kasta hat kring sig så som många gör så kan man nog inte föreställa sig hur det är att slita så hårt som du och många andra gör. All kärlek till dig ??❤

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   30 mars, 2017 at 12:53

   Tack fina du! Ibland behöver man bara säga ifrån. Såg att du tagit ett modigt steg med egen blogg, heja Dig! <3

  Lämna en kommentar