BLOGGMENY
Okategorierat

Mitt älskade Stockholm, vem gjorde det här mot dig?

Sedan i Fredags eftermiddag har vår vackra huvudstad varit i chock. En man tar sig in i en lastbil och kör rakt igenom Drottninggatan fredag eftermiddag när så många säkert fått sluta lite tidigare från jobbet, barn är på väg hem från skolan, vissa är på snabbshopping inför kvällen, solen sken & många kände nog att det var vår i luften & det ger ju de flesta en lycklig känsla i kroppen. Själv promenerade jag med Duchess & en vännina några gator bort. Men på bara några minuter blev Drottinggatan mörk, solen sken fortfarande men det var mörkt. Mörkt av skräck, chock, skadade människor & en stor lastbil som kört rakt in i Åhlens. Precis bredvid den lilla korvkiosken som man så många gånger handlat en korv när man varit & shoppat. Just där man så många gånger bestämt en mötesplats med någon man ska träffa. Facebook fylldes snabbt av information & man bad varann om att checka in att man var i säkerhet, en efter en checkade in. Det var overkligt! Jag ringde mina närmsta för att se att de var ok. Min pojkvän var bara några 100m ifrån & han bevittnade hur människor sprang i panik & skrek “TERROR TERROR” . Ingen har nog blundat för att det sker i världen varje dag. Man ser, hör, läser om hur ondskan tar skepnad i dessa hemska attentat men aldrig trodde jag att jag & mina nära & alla människor jag delar denna fantastiska stad skulle få möta den dagen då vi själva skulle få möta ondskan. Inte för att jag trott att det inte kan hända, tvärtom, jag har många gånger varit livrädd, bett mina vänner som dagligen åker kommunalt att vara vaksamma, gett dom information de kanske ibland inte vill ha nästan som en hönsmamma men att vara förberedd för den dagen är omöjligt. Idag skulle helgen vara över & trötta huvuden efter helgens festligheter skulle gå med tunga steg till jobbet för att det är Måndag. En vanlig Måndag på en kanske kort vecka då påsken väntar runt hörnet, kanske skulle den känslan göra någon glad? Men idag är en annan Måndag. Idag är en Måndag som inte kommer att vara lik en annan Måndag. Idag har flera människor mist sina vänner eller familj. Vissa sitter & vakar fortfarande på sjukhusen för att läget fortfarande är kritiskt. För vissa har chocken precis slagit in & de börjar nu bearbeta sitt inre efter vad de sett & varit med om i Fredags. Vissa är mer tacksamma än de någonsin varit & kanske tagit ledigt för att vara nära sin familj. Själv känner jag mig stundvis förvirrad, illamående, arg, ledsen men framför allt känner jag en otrolig närhet till mitt Stockholm. En närhet jag inte känt på många år. Jag känner att min stad har visat något unikt, något jag trott inte funnits eller kanske ska jag säga FÖRsvunnit? I ett liv där vi stänger in Oss i sociala medier, i en värld där vi sätter Oss själv före alla andra, i ett liv som känns ytligt & falskt vaknade något som är så starkt & kärleksfullt! Igår stod 50.000 människor mitt i Stockholm & krokade arm under en kärleksmanifestation & höll en tyst minut för de drabbade. Vi krokade arm med främlingar men det kändes inte så. Det kändes som att vi alla kände varann, som att alla var min granne som jag säger hej till varje dag. Det fanns mycket sorg men också en styrka, en styrka som kommer att visa ondskan att vi inte lägger Oss platt. Det är inte så vi jobbar. Stockholm har visat vilka vi är. Vi är starka, Vi är enade, Vi är ödmjuka, Vi sätter Oss själva i andra rummet, Vi släpper in främlingar i våra hem när nöden kallar, Vi lyfter varann, Vi finns & viktigast av allt, Vi är INTE besegrade. Vi har rest Oss starkare än någonsin tillsammans.

Stockholm i mitt hjärta ♥

Idag & för alltid går mina tankar till alla de som förlorat någon eller skadats i denna tragiska händelse.

Annons

3 kommentarer

  1. När Cassa skrev att detta hänt, så frågade jag med en gång om dig, hon berättade då att du checkat in på Facebook. Tack gode gud!
    Jag läser din text här nu och jag ryser i hela kroppen och tårarna faller när jag läst klart. Så fint skrivet. Rakt in i hjärtat. Det finns inte ord.
    Kärlek till dig underbara Pischa och dina nära o kära ❤

    1. Tack fina Jannice, kärlek till dig med! Hoppas att allt med hemresan har gått bra & att du håller hårt i dina mål <3

Lämna en kommentar