Recept & mat.

TACOPAJ – RECEPT

Även om jag levt på väldigt god mat i Portugal så finns det inget bättre än att komma hem & äta sin egen mat med min älskling. Och är det något jag brukar sakna när jag är bortrest så är det TACOS, fasen va gott det är alltså! Denna gång gjorde jag en variant på den gamla hederliga tacon & det fick bli tacopaj.

Lätt att göra & mumsfillibaba såklart!

 

Detta behöver du:

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk Smör
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche paprika&chili
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl green jalapeno eller yellow chili
  • 1½ dl riven ost texmex
  • 1 tsk paprikapulver

Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min (jag var för hungrig så körde bara 15 min i kylen). Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.

Im in tacoheaven!


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar