Pischas
Hälsa & Fitness
OkategorieratRecept & mat.

Kikärtsbiffar – veggie veggie!

Här kommer ett lätt & gott recept som är helt vegetariskt. Första gången jag gjorde kikärtsbiffar & det var mycket lättare än vad jag trodde. Servera dom med en mumsig sallad gärna någon grön, jag saknade det som ni märkte & allt blev i en lite tråkig färg på tallriken men funkade väldigt fint med lite halloumi & vitkålssallad. Dressingen gjorde jag på kvarg & sambal olek ♥

Så lätt är det att göra:

Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Mixa samtliga ingredienser till biffarna. Formar sedan till biffar & pensla sedan med lite olja. Grilla sakta ca 5 min på varje sida.

 • 3 vitlöksklyftor
 • 2 tsk spiskummin
 • 2 tsk koriander
 • 1 tsk sambal oelek
 • 3 äggulor
 • 4 msk citronsaft
 • 1 dl ströbröd
 • 1 tsk salt
 • 2 burkar kikärtor (ca 400g)
Annons

3 kommentarer

 1. Mumsimums ser jättegott ut. Det är uppskattat att du bland visar tips på mat. Ha en fin vecka fina du. Kramis.

  1. Så kul att du tycker om det! Idag gjorde jag en marockans färsgryta, den blev hur god som helst! Kommer upp som recept senare. Kramis

 2. Jag behöver hjälp pischa
  Jag tränar varje dag på morgonen kör jag 1h på löpbandet där jag blandar med lite löpning och pw och sen kör jag några mag och rygg övningar och på kvällen går jag alltid en pw på 1- 2 h . När jag äter tänker jag bara på kalorier äter lite som möjligt och dricker mkt vatten är laktos gluten och undviker socker men till problemet att ingenting händer med mina lår magen är platt mina bröst är snart en historia men det händer ingenting med mina lår el armar vad ska jag göra?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.