BLOGGMENY
Recept & mat.

Hälsoboll med lakrits & lime

Längesedan jag bakade ihop lite godsaker i hälsans tecken här hemma men med allt som händer kring mig nu har jag fått som ny energi & jag har lagt mindre tid på nätet & mer tid i livet om man säger så. Lite så mitt universum snurrar nu & jag låter det vara så för ett tag. Jag hoppas att ni tycker det är vettigt även om ni kanske kikar in här då & då & ser att jag inte uppdaterat på några dagar. Bloggen kommer vara med ett bra tag till men ibland måste man bara vara i livet känner jag, ni vet den där balansen 🙂

Men så tillbaka till det smarriga receptet som det här inlägget faktiskt skulle handla om.

Enkelt & perfekt till en kopp te på kvällen vid favoritserien eller som ett litet mellis på eftermiddagen.

Detta behöver du:

12 st färska dadlar
1 dl naturella valnötter (eller annat valfri nöt tex cashew, mandel)
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2-4 msk vatten
Kokosflingor

+ tilsätt färsk limejuice & lakritspulver efter smak

Gör så här: Mixa nötterna i en matberedare eller som jag som gillar lite crunchy bitar av nötter mosar bara med glas så det blir lite större bitar i, tillsätt sedan alla övriga ingredienser förutom kokosflingor. Tillsätt vattnet så att bollarna går att rulla utan att de blir för smetiga & forma fina bollar i kokosen.

Får du ihop massa bollar som du vill spara till ett senare fika kan man alltid frysa in dom. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annons

3 kommentarer

  1. Hej Pischa!
    Den 30 april är du med Annica på time out market i Lissabon. På hennes bilder har du en mörk mönstrad kofta/kimono som jag älskar. Var har du köpt den?

Lämna en kommentar