Recept & mat.

Vegetarisk chili med Mifu

Jag äter mer & mer vegetariskt hemma. Mycket för att jag mår bra både själsligt & i kroppen av att äta mindre kött & nu när jag lär mig fler & fler rätter blir det lättare & lättare att få ihop god mat som är lätt att göra. Härom dagen blev det en chili med Mifu. Har ni testat det ännu? Do it, its mums!

 1. Finhacka vitlök, gul lök, morot och selleri och stek tillsammans med MiFún i lite olja. Häll över de torra kryddorna & avrunna svarta bönor och tomatpuré och låt puttra ett tag, ju längre ju bättre men har man brådis kan man äta den direkt såklart. Smaka av med salt och peppar.
 2. Servera chilin tillsammans med crème fraîche & ris & om man gillar lite hetta kan man addera lite jalapenos på toppen.

 

 • 1 pkt MiFú Peppar & Chili
 • 1 st Vitlök
 • 1 st gul lök
 • 1 st morot
 • 1 st selleri
 • 1 msk chilipulver
 • 2 tsk Spiskummin
 • 1 burkarsvarta bönor
 •  Salt och peppar
 • 1 pkt Körsbärstomater
 •  1  st lime
 •  Creme fraiche till servering
 •  Ris som du föredrar, jag hade jasmin

Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar