Pischas
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Min första vecka med TomTom

Detta är ett annonssamarbete med TomTom.

*

Under denna vecka har jag haft en kompis på armen vid namn TomTom Spark & det är en pulsklocka med massa olika funktioner. Det har tagit mig lite tid att lära känna klockan & jag ville testa den i lite olika sammanhang innan jag skulle ge Er den första updaten. Det finns en del jag inte fått till ännu men det jag tänkte lista i detta inlägg är alla plus+ jag tycker att klockan har.

Stor skärm där huvudsidan visar tid & datum

Mulisportmätare – vilket innebär att jag kan mäta resultaten helt beroende på vad jag gör det vill säga allt från cykling, löpning, inomhusträning & till och med simning vilket leder Oss till nästa plus.

Vattentät upp till 40m, vilket jag verkligen uppskattade när jag tränade på stranden i Marbella i helgen. Jag behövde inte oroa mig för att träningspasset skulle innehålla både land & vatten & att klockan skulle komma till skada, utan jag kunde ha den på mig hela tiden utan att oroa mig.

Sömnregistrering – denna funktion uppskattar jag alltid! Sömnen är otroligt viktig & jag ber ofta mina kunder föra dagbok över hur de sover & äter för att kunna göra samband med deras prestation i träningen. 

Aktivitetsmätning 24/7 mäter och registrerar klockan all från kalorier, till antal gjorda steg & aktiva minuter under dagen.

Stoppur – I vanliga fall använder jag min telefon för tidtagning men nu kan jag faktiskt använda klockan som jag har på armen, mycket smidigare & sparar mig tid då jag inte behöver logga in på telefon eller leta efter den vart jag lagt den. Plus att det ser mycket proffsigare ut om telefonen används så lite som möjligt under träningspass enligt mig, det kan lätt tas fel & anses arrogant när man sysslar med telefonen under träning kan jag tycka.

Så självklart har klockan massa fler funktioner men jag har inte riktigt hunnit bli haj på dom ännu så jag kommer att fortsätta träna med klockan & öva in de andra funktionerna som pulsmätning, hur jag ska lägga in ALL min musik som jag kan spela genom trådlösa lurar genom klockan, återigen ännu en anledning att INTE ha med telefonen på det egna träningspasset (dags att klippa navelsträngen…) & lite annat smått & gott.

Använder ni någon klocka? Berätta gärna vilken & varför ni valde just den. Vad tycker ni är viktigt med en pulsklocka? 

Annons

2 kommentarer

 1. Naaahahajs 🙂
  Jag har faktiskt en TomTom Spark cardio music. Dock inte spark 3..
  Kom över den apbilligt under kampanj i våras.
  Blev nyfiken efter en EXPO/mässa med jobbet. Hade Suunto innan, med pulsband.

  Tycker mest att det är nice att fånga upp mätvärden under olika aktiviteter. Appen är lätt att pilla runt i och visar en tydlig sammanställning.
  Det blir ju en morot att faktiskt kunna se träningen i statistik.

  Musikfunktionen har jag inte testat, jag tränar alltid utan musik…mest för att jag vill ha kontroll över vad som händer runt mig.
  Specielt i dessa galna tider. 🙂

  1. Exakt! Väldigt skönt med mätbara resultat faktiskt 🙂 Och jag kan absolut hålla med om musiken, förutom att hålla koll så kan det vara väldigt skönt att bara ha tystnad okring sig eller naturens egna läten. Lite freedom känsla över det hela.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.