BLOGGMENY
Okategorierat

Träning ger mig superkrafter!

Ibland tänker jag på tiden då jag inte tränade som jag gör idag. Jag med bakgrund i psykisk ohälsa hade otroliga dippar, kunde bli väldigt väldigt arg, ledsen, orolig, supernervös, osäker… ja alla de egenskaper som man kanske inte stoltserar med. Men med träningen kom självförtroendet som ett brev på posten, jag började inse min förmåga i att klara av saker & jag byggde upp en styrka. Självkänslan var tuffare att hantera då jag dribblade mellan olika plan i mig själv, jag hade ofta svårt att vara snäll mot mig själv & jag ställde höga krav & tryckte ner mig själv, jag hade också stundvis svårt att förstå mitt värde hos andra & kunde minimera & lägga skuld på mig själv för att jag hade en dålig dag. Men med hjälp av träningen började även den att stärkas, hela min personlighet började blomma & jag började få färg på den gråa människan jag var. Jag var grå för att jag begränsade mig själv. Jag vågade inte ha en röst. Men träningen gav mig en kraft som sitter djupt inne i mig. En superkraft som ingen kan ta ifrån mig. Även idag, år efter att jag har blivit stabil ser jag träningen till bot för vilken dag jag än har. Jag känner mig balanserad, harmonisk, lugn & jag vågar ta för mig. Träningen gav mig min röst & den superkraft jag idag besitter. Och ju starkare & mer muskler jag får på kroppen inser jag hur mycket mer jag är kapabel till. Förutom den mentala biten & den starka kroppen hittade jag ett driv, ett driv att leva & att jag önskar att göra det absolut mesta av det liv jag tillslut valde.

Ni är säkert flera som läser denna text där ute som kan känna igen Er & mitt enda & bästa tips är att hitta den träningsform som du tycker eller hitta en PT som du får bra energi från & som är kunnig kanske med bakgrund i psykisk ohälsa & börja bygga upp dig själv, det kommer att ta tid och precis som med allt annat kommer man undra om det är värt mödan. Det kommer det att vara, så länge du lever ditt liv i balans med mat & träning med tillräckligt mycket sömn så kommer du snart upptäcka vilka superkrafter du besitter, även de dagar som inte är världens bästa, för de har vi alla men det kommer bara att vara en dag i ditt liv inte ditt liv som går under över en dag.

Livet är bra fint hörrni, låt det inte gå till spillo för att ni inte låter Er själv att leva

Annons

6 kommentarer

    1. Tack Susanna, det värmer! Jag kan absolut dela med mig, det är viktigt att man pratar om ämnet. Tillsammans är vi starka <3

Lämna en kommentar