Okategorierat

Träningshetsen är en fjärt i rymden…

Nu ryter jag ifrån!

Kan tänka mig att någon kanske tar illa vid sig men det är dags att vi alla vaknar till liv. Det snackas så mycket om träningshetsen hit & dit, jag fattar den också är inte helt blind för den bara för att jag själv är en träningstjej men det förbryllar mig mer hur vi klappar oss själva på axeln för att vi gick en promenad till jobbet, eller gick 10.000 steg i onsdags…All rörelse är ALLTID bättre än ingen rörelse. Men se bara hur vi rör oss mindre & mindre för varje år som går. Vi behöver manicker, klockor, appar & massa annat som ska påminna oss om att vi måste röra oss. Min älskade BF sa till mig härom dagen att han går ju minsann en timme om dagen på morgonen & jag kan inte låta bli att svara ” Men sen då?! 60 minuter på en dag där du är vaken 16 tim & jobbar 8-9 utav de?” Vad är då 60 minuter promenad när man sedan fyller helgen med massa härligheter, sitter i bilen till & från jobbet, sitter PÅ jobbet, sitter på tunnelbanan, sitter när vi äter….sitter sitter sitter!?

Aftonbladet & all annan skitblaska fortsätter bomba med “Det räcker att träna 2 minuter om dagen träning” & vi sväljer det med hull & hår. Allt för att minimera tiden, allt för att effektivisera allt för att lyckas med den där quickfixen som vi egentligen alla vet inte finns eller är hållbar för den delen. Att vakna en 30 minuter tidigare på dagen för att utföra ett pass hemma på vardagsrumsgolvet är INGA problem för NÅGON! Även om det är mer motiverande, roligare, svettigare att göra det på gymmet eller på sitt älskade pass med din favoritinstruktör, men kommer du inte dit så spelar det ingen roll!

Vi MÅSTE röra oss mer, om inte för vår skull så för våra barns & deras barn! Vad kommer hända med oss om vi slutar röra på oss helt… Träningshetsen är en fjärt i rymden i jämförelse med vad som händer runt om i landet. Siffran jag fått är att över 50% av Sveriges befolkning är överviktiga, samtidigt som detta ökar ökar även procenten för psykisk ohälsa, om dessa har en koppling kan jag inte svara på men vi människor ska röra oss det är en sak som är säker oavsett om det handlar om den psykiska hälsan eller om övervikt. Framför allt ökar psykisk ohälsa hos unga.

Glöm aldrig att DU är dina barns förebild. Du är den som leder de genom livet, visa dom skogen där du lekte som barn. Låt fantasin flöda när de bygger fantasifulla världar av kottar & pinnar. Låt de springa & leka, iPads, datorer & spel finns det massa tid för eller inför ett “spelalarm” att efter varje 30 minuter spel måste de göra en enkel träning tex. x10 upphopp, 5x burpees, 5 varv löpning i trädgården om ni har en sådan eller liknande. Var kreativa!

Nu har jag rytit klart! Ut & rör på ER nu!

Bild från i somras när jag fotades för Sporthälsa i söt bikini. 


Du kanske också gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Johan A
  18 september, 2017 at 17:35

  Jag tänkte först skriva “du är så klok” men insåg att det är ju de flesta som är korkade. Jag gillar ju inte att gå på gym så jag gör exakt som du skriver. Jag gör armhävningar, planka, wörkoutsitups, lounges, bulgariska knäböj etc hemma 4-5 ggr i veckan och så tvingar jag Atle att haka på, dock utan kettlebells då det blir lite tungt för honom. Tipset om 30 min och sen burpees ska vi börja med omgående när han sitter vid sitt PS4.

  Och så fortsätter jag och Atle att hoja fyra ggr i veckan plus pendlingen då. Mirja är ju redan slav under dig så hon klarar sig alltid.

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   5 oktober, 2017 at 16:20

   Haha du är rolig du Johan! Tack för pepp & tell me hur det går med att motivera Atle till “spelgympa” . Hälsa hela grymma familjen!

 • Svara
  Gaby
  18 september, 2017 at 17:40

  Word ! ❤️

 • Svara
  Carro
  18 september, 2017 at 22:05

  Word ????

 • Svara
  Charlotte
  20 september, 2017 at 09:41

  Håller med dig till hundra, Pischa! Bra skrivet!

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   5 oktober, 2017 at 16:19

   Tack!! <3

 • Svara
  Sara
  20 september, 2017 at 20:31

  Håller med dig! Gick från ett stillasittande jobb till ett jobb där jag snittar 16 000 steg per dag och sitter ytterst sällan. Tränar också utöver detta. Och jag har aldrig varit piggare! Och jag känner mig så tillfreds och jag är 100 på att det är för jag rör på mig så mycket. Självklart har jag nån dag där jag bara degar framför tvn men det är okej för jag rör mig sjukt mycket.
  Om folk rör sig mer skulle dom inse hur mycket piggare dom blir!

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   5 oktober, 2017 at 16:18

   Såklart att det är ok! Grymt att du känner som du gör idag & att ditt nya jobb gett dig mer energi, blev glad av att läsa din kommentar. Heja!

 • Svara
  Jojje
  4 oktober, 2017 at 10:42

  Well, man satt under stenåldern också haha..Man behöver ju inte kuta runt och jaga kött heeeela dagarna 😉
  Om folk vill vara latmaskar och flubba till det, så får de leva så.
  De som vill springa runt, ha en cool instagram med tillhörande sillisar, de får ha det så.
  Folk kommer alltid tycka olika, uppleva olika och ha olika motivation.

  Alla gillar inte pekpinnar, att någon ständigt säger till dom “hur, när och vad”…

  Träningshetsen kanske är en fjärt…. frågan är vad den psykiska hetsen är för nåt?
  Med träningen kommer väldigt många andra delar, som bara handlar om ytlig exponering av hur bra livet är.

  De som har familj.. oj oj.. det är så mycket annat som blir prio, vilket gör att soffhäng blir hälsosamt i stressbubblan.
  Då kanske de inte är så sugna på att rusa i väg stressade till något pass.
  Bara för att “marknadsföringen” säger att träningen fixar stressen, men den vet inte alls vilken nivå individens liv är på.
  Japp, folket tror väldigt mycket på vad som skrivs….”kan andra, så kan jag….”.. att de sen riskerar att stressa sönder psyket är eget ansvar.

  Flubbosamhället bygger på att det är tokbilliga snacks och läsk överallt. När de är och handlar mat sent på kvällen, så sladdar de in i någon Drive In och tar med sig snabbmat som har samma kostnad som halva matkassen. På jobbet går större delen och köper skräpmat till lunch varje dag, dyrt och onyttigt. Folk som är mycket yngre än mig ser ut som valrossar med drömmar om naiva PH-drömmar. Deras slappa attityd med tillhörande skräpmatsrutin skapar det.

  För att inte tala om alla mediciner, som faktiskt är kopplade till många personers ohälsa.
  Sen att folk äter för jävla sent på kvällarna. Gzzzz….Finns ju studier på hur det påverkar kroppen.

  Men men, jag orkar inte sköta andras liv, det får du göra PT-Pischa! 😉

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   5 oktober, 2017 at 16:18

   Bra skrivet & du säger många sanningar som vanligt 😉
   Jag säger som jag alltid säger när folk frågar mig specifika frågor, det beror på!

  Lämna en kommentar