BLOGGMENY
Okategorierat

Dödsyoga i värme…att vilja avbryta ett pass!

Efter långa flygresor har jag alltid velat röra på mig det första jag gör när jag vaknar & då vi landade sent i Fredags valde jag att stiga upp i ottan för att besöka närmsta yogaställe & verkligen få stretcha ut kroppen & väcka liv i den. Madde rekommenderade mig ett Hot Yoga place som låg inte alls långt ifrån vårt hotell så jag studsade gladeligen dit. Rummet var varmt…väldigt varmt. Varmt på ett sådant sätt att man känner att rummet liksom kryper på en, men nu var jag där & jag gjorde en snabb inspektion över vilka jag hade runt omkring mig i rummet & det var allt från unga tjejer till män i pensionärsålder, mitt “kan de kan jag”-tänk tog över osäkerheten att jag kanske just denna dag tagit mig vatten över huvudet & rätt som det var gjorde jag både hunden, skorpionen & hans faster i drypande värme. Och för en stund var det verkligen härligt…tills minuterna passerade över en timme & jag började känna att energin var väldigt låg. Utan frukost eller särskilt mycket vatten i kroppen efter en uttorkande flygresa dog energin lika snabbt som en soppatorsk. Det är första gången jag ville avbryta ett pass och bara springa ut för att kippa efter luft. Det var det enda jag ville ha…luft & något iskallt rinnande över mig. Men jag kämpade mig igenom genom att hitta tillbaka till andningen & “gå in i min egen kropp” , jag tog kontroll över den lilla paniken jag kände & tillslut var det dags för relax & de 90 minutrarna av dödsyoga var avklarade.

Hett tips till en själv! Välj en lugnare yoga med mycket andning & stretch som första pass.

Den här kokosnöten satt som ett smäck efter passet. Naturens egna resorb.

Annons

Lämna en kommentar