BLOGGMENY
Okategorierat

Med hjälp av yogan har jag tagit kontroll över mycket.

De som känner mig vet att jag är en person som har tusen bollar i luften. Jag har alltid intalat mig själv att jag arbetar bäst i högt tempo & med mycket omkring mig. Jag uppskattar att det är lite kaosigt omkring mig så att jag kan “kan ta kontroll” på situationen. Men med tiden har jag också insett att det nog inte är hela sanningen. Det är bara ett sätt jag är väldigt van vid & ett tempo jag är “uppvuxen” i vad gäller arbetsmiljö. Som ni kanske redan vet började jag jobba som 13åring. Jag hade alltså mitt första riktiga jobb som jag åkte till efter skolan & på helgerna. På jobbet var det alltid stressigt. Hade vi inget att göra såg chefen till att vi fick å göra & så fortsatte det med alla mina kommande arbetsgivare. Mina val av arbeten har alltid varit efter de premisserna att jag vill ha mycket att göra, gärna en hel del på samma gång. Det har ju såklart haft med sig en hel del positiva saker men också en del saker som kan göra en sliten & stressad även utanför jobbet.

Det är där yogan har kommit in i mitt liv & gett mig en helt annan syn på inte bara min träning men också livet. För några år sedan var jag inte alls mottaglig för yoga överhuvudtaget. Det var alldeles för långsamt, flummigt, tröttsamt eller någon annan försvarande ursäkt jag kunde komma med. Men idag kan jag inte se en träningsvecka med iaf några timmar yoga för att balansera ut mitt annars rätt explosiva liv både vad gäller arbete eller träning. Men det har tagit sina timmar på mattan & jag är fortfarande i ett nybörjarstadie utan tvekan men ändå kommit rätt långt med insikten i vad yogan för med sig till mitt liv.

Jag lärt mig att ta kontroll över många saker i mitt liv genom de timmarna jag har yogat. Det är en helt fantastisk känsla att kunna hitta ett inre lugn eller att ta över sin andning när pulsen sticker iväg av någon anledning. Får jag börja dagen med yoga vet jag att det inte finns mycket som kan rubba mig ur balans. Men enligt mig har det också handlat väldigt mycket om vem som presenterat yogan. Jag är fortfarande väldigt känslig  mot att det blir lite för flummigt så att jag inte riktigt förstår & även när det används för mycket eller knepiga ord jag aldrig hört förut då har jag svårt att hitta fokus & då måste titta på den som leder yogan med allt vad man ska göra vilket gör att jag inte alls uppskattar yogan lika mycket utan ger mig mer stress istället. Så en duktig yogi med rätt energi är viktigt för mig när jag väljer vart jag ska yoga. Tack vare >>BRUCE << har jag haft den fina möjligheten att testa på många olika yogastudios & hittat några guldkorn som jag gärna besöker flera gånger i veckan.

Om någon vecka kommer min vän Nadine som yogat under många många år & även lär ut yoga komma till >> studion << , under 10 tillfällen kommer hon att köra en introduktionskurs så att man verkligen kan få bra grund i yogan & även djupdyka lite djupare i vad yoga egentligen innebär. I slutet av kursen är tanken att man ska kunna praktisera egen daglig yoga vilket jag verkligen ser fram emot. Att bara få rulla ut mattan i vardagsrummet med lite tända ljus & skapa en harmoni som man tar med sig under resten av dagen 

 

Om du är intresserad av att ta del av kursen eller vill läsa mer om yogan med Nadine hittar du all information & anmälan till kursen på vår hemsida >> yoga <<

Annons

Lämna en kommentar