Okategorierat

Taffelberget & magisk utsikt på träningen!

Första riktiga heldagen här på WÖRKOUT resan. Upp i ottan för att möta upp vår norska guide Vibeke som tog Oss till Taffelberget also known as Table Mountain.

Taffelberget  är ett platåberg. 

Bergets högsta punkt är Maclear’s Beacon 1086 meter över havet. Toppen av berget bildar en tre km lång platå. Och när molnen ligger rakt över berget ser det ut som en vit duk. 

Taffelberget är en väldigt populär turistattraktion i Kapstaden. Vid bergets västra sida finns en linbana upp till platån men på grund av vääääldigt mycket blåst idag så var den avstängd = mer motion för Oss, win win. Taffelberget är även känt för sin rika flora. Det har uppskattats att det finns 1470 olika växtarter på berget, varav många är endemiska (det vill säga att de inte finns på någon annan plats). 

Så detta var alltså vårt första stopp för dagen & vädret såg väldigt lovande ut tills vi kom högre & högre upp på berget. Molnen tog över hela sikten & det blev faktiskt lite kallt & en jäkla blåst. Men alla var tappra själar & knatade hela vägen upp, riktigt starkt gjort! Vi fick lite coola bilder & alla verkade nöjda men med trötta ben när vi kom ner. Man tror inte att det ska vara så krävande med hajk men tji fick vi.

Med några timmars vila emellan hajken & laddning av solceller var det dags för ett movement pass med mig. Kanske inte en favorit för alla men jag har lagt upp den här veckans träning efter vad jag tror att de kommer att orka. Som första dag känner jag att jag la ribban alldeles perfekt!

Passet kommer jag att lägga upp på instagram i omgångar så häng med där både på instatory & bland videos & bilder härifrån.

♥     

 


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar