Okategorierat

“Blir så glad att ni äter!”

Vid en av våra middagar satt vi & pratade om allt vi hunnit uppleva under den snart gångna vecka här i Kapstaden med WörkOut gänget när Katarina en av tjejerna som är med på resan säger

“Jag blir så glad att vi äter så mycket, eller att alla vill äta, och typ alla måltider. Det är frukost, mellis, lunch, mellis & middag. Blir glad av det”

Det ledde Oss in på en rad samtalsämnen efter det. Och jag la inte så mycket vikt i det just då men tanken följde med mig då jag insåg att det är ju faktiskt inte helt självklart för alla. På mina resor känner jag inte alla som följer med. Just denna resa är majoriteten personer som tränar för mig annars med men sedan är det några nya ansikten också. Och så har det varit på alla resor jag har gjort genom åren nu. Och inte bara resorna utan det gäller faktiskt även alla de människor jag dagligen möter, mailar & kommunicerar med på ett eller annat sätt via mina sociala medier. Jag känner inte alla & jag vet inte vilka jag möter & vad som är självklart för de. Det kanske inte ÄR självklart att äta. Hur onaturligt det än ligger i min mun att säga det så är det verkligheten där ute för väldigt många tjejer OCH killar. Att träningen går hand i hand med att träna så hårt & så mycket som möjligt med så lite mat som möjligt eller till och med ingen mat alls. Jag hoppas att både jag & mina branschkollegor som jag håller nära förmedlar den viktiga innebörden i att äta. Oavsett vilka mål man har med sin träning så är alternativet att inte äta aldrig rätt. Det kommer finnas instagramkonton, bloggar & youtube kanaler som visar sina “perfekta” kroppar & vips sitter man där i skiten & räknar kalorier. I min värld ska det inte finnas en enda anledning till att räkna kalorier om du inte ska räkna för att äta tillräckligt mycket. Både jag & Kalle har jobbat hårt med att prata om detta på studion då vi hanterar väldigt många elitmotionärer. Alltså, helt vanliga döda som tränar lika många timmar i veckan som en elitidrottare. Ofta för att de tycker att det är kul. Men gränsen mellan kul & ett måste är hårfin. Att man MÅSTE träna innan frukost kan vara ett varningstecken. Låter oskyldigt för vissa men i mina öron kan det vara en ringklocka som varnar för just någon form av störning. Jakten på den perfekta kroppen ökar i takt med antalet timmar av svett i veckan. Det köps in dyra pulsklockor & det skärs ner på de LIVSFARLIGA kolhydraterna. För att inte nämna att man blir storkonsument på alla de nyaste proteinprodukterna man kan hitta på marknaden. För de är ju nyttiga!

STOPP OCH BELÄGG! Nu taggar vi ned ett par hekto.

För mig handlar träning inte bara om alla roliga träningspass. Det är ett sätt att leva på i helhet. Vissa kanske avskyr att man använder ordet balans. Vad är balans? För mig handlar balans om att jag inte styrs av något som är omkring mig i hur jag ska äta, leva eller se ut bara för att jag tränar eller jobbar med träning. Jag dömer inte andra människor som väljer att leva på ett annat sätt än mig själv även om jag kan misstycka med många livsstilar framför allt de som predikar om hälsa på ett osunt sätt. När jag var yngre var jag mycket mer mottaglig för allt jag såg & jag sög in de halvnakna kropparna som fyllde mitt instaflöde som en kall lemonad en het sommardag. Vad jag inte förstod var att den “inspiration” jag fick av att slakta mitt huvud med dessa bilder var att jag ständigt sökte fel på min kropp. Vad jag inte var bra på. Hur mina vader aldrig skulle kunna bli smala. Hur min midja var rak & inte sögs in som en getings. Tills jag blev matt. Jag blev matt på att ständigt inte vara nöjd och leta fel eller titta på det som inte var bra. Det tänket funkade inte med min helhet. Den helhet som jag varje dag förmedlade till alla de som jag inspirerade eller pratade hälsa med dagligen. Balansen som jag annars var så bra på. Jag är en positiv person. Jag gillar att skratta & hittar gärna fina sidor hos de flesta jag möter. Jag menar, det första jag tänker när jag träffar någon ny är definitivt inte vad som är fel på den personen utan jag försöker hitta bra sidor & saker de är bra på. Så varför skulle jag behandla mig själv tvärtom? Jag är ju den viktigaste personen jag har i mitt liv, nästan. Så med huvudrollen i min egen bok som jag väljer att leva varje dag har jag valt att leva mitt liv med att vara nöjd med mig själv. Det finns inte tillräckligt med tid med allt jag vill göra, uppleva & känna på i livet för att sitta & trycka ned mig själv och må dåligt. Må dåligt är något jag har gjort tillräckligt länge for a lifetime. När jag rev av det kapitlet i mitt liv fylldes min bok av färg. Och så ska det förbli.

Och jag hoppas att jag kan både med min blogg & instagram förmedla en SANN bild av hälsa.

Men kom ihåg, det är min värld jag delar & du ska aldrig jämföra dig med någon.

Så börja skriva DIN bok, om DIN huvudroll & fyll den med massor av färg!


Du kanske också gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Jannicke
  10 mars, 2018 at 21:17

  Älskade fina Pischa! Så klok och fin ?

 • Svara
  Kajsa
  12 mars, 2018 at 20:58

  Det här inlägget gjorde mig så himla glad, TACK för att du påminner om någon som borde vara så självklart!

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   13 mars, 2018 at 09:50

   Tack Kajsa för att du varit inne & läst! Ibland behöver man påminnas <3

 • Svara
  Sara
  22 mars, 2018 at 14:17

  Pischa du är så himla bra!! Jag har träffat få människor som är lika positiva och bra på att motivera andra som du.

  • Pischa
   Svara
   Pischa
   25 mars, 2018 at 19:50

   Men så jäkla gla ja blir av att höra det! TACK!

 • Svara
  Hanna
  29 mars, 2018 at 09:01

  Jättebra inlägg! Men hur rimmar det egentligen med upplägget i Biggest Loser?

 • Lämna en kommentar