Okategorierat

Surfa med hajar, den ni!

Kapstaden är en plats som har något för alla. Vem som helst i vilken ålder som helst kommer att hitta något att göra i denna stad. Efter att vi bestigit berg, kajakat, tränat som tokar var det äntligen dags att hoppa i plurret med brädorna & surfa. Surfingen skulle vi göra på en av världens bästa platser för att lära sig surfa på, nämligen i Muizenberg. Vattnet är lite varmare på den här sidan & vågorna är perfekta för Oss nybörjare. Jag har ju surfat lite från & till om det funnits möjlighet på det resmålet jag är på men det går långa perioder emellan så man hinner glömma en hel del tills det är dags nästa gång. Men nu var vi här på den vita vackra stranden som bröts upp av det turkosa vattnet. Jag förstår absolut att denna plats är en favvo spot för hajarna i området. Innan vi fick hoppa i gick vi igenom regler & hur vi skulle varnas om haj fanns i vattnet. Bland annat fanns en flagga på stranden som vi tillsammans med våra instruktörer skulle hålla reda på. Byts flaggan ut till annan färg en svart eller grön är det upp ur vattnet som gäller då har man sett haj inom 7:e vågen eller närmare. Är det riktigt brått upp går också en signal igång. Och trots att jag varit så nojjig för hajar innan jag åkte ner hit till Sydafrika så blinkade varken jag eller någon annan i gänget innan vi glatt hoppade i plurret. Alla hade superskoj & vi var uppdelade i lite olika grupper beroende på hur mycket man hade surfat innan. Så den gruppen jag var i fick vara lite längre ut i vattnet & det var så jäkla kul! Alltså surf…om man ändå bodde i ett varmt land med surf nära till hands! Vi svalde halva havet, kämpade med paddlingen men fick ändå in några bra vågor som kunde ta en hela vägen till stranden. Sådan freedom att bara glida på vågorna in till becahen! Efter ett tag var det bara jag & Mirja kvar i vattnet med vår instruktör, ganska långt ut från stranden & jag frågade vart de andra tagit vägen. Han blickade in på stranden & tog upp handen för att kolla på klockan,

“oops guys, the lesson is finished already! Lets grab the last wave…”

And so we did. Upp på brädorna & så med leenden upp till öronen tog vi våra sista vågor & tog oss in till land. Väl uppe i sanden ser vi att flaggan ändrats till RÖD vilket innebär att haj har synts inom de närmsta vågorna till stranden, kort därefter kommer också signalen med varningsljud & en helikopter som börjat cirkulera över vattnet. Japp, guess the time wasnt over men instruktören ville nog inte riskera att vi blev snack till någon hungrig haj. Måste säga, bra pokerface & ännu en erfarenhet rikare 😉


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar