Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategorieratResor

KAPSTADEN – MIN TOP TO- DO- LIST!

Nu är det ett tag sedan jag kom tillbaka från Kapstaden men efter att ha tillbringat en hel eftermiddag hos min fina barndomsvän Vivi som flyttar till Sydafrika inom SNART kunde jag inte låta bli att kastas tillbaka till de underbara minnen Kapstaden gav mig. Så här kommer min to-do lista på saker man inte får missa när man besöker helt magiskt vackra Cape Town ♥

 

♥ Låt oss börja med vad man måste se & upptäcka i staden:

° Lions Head – vandring i solnedgång kan vara det mest magiska, coola & adrenalinfyllda upplevelse jag gjort hittills. Nedanför det magiska berget ser man Kapstaden leva, brumma & låta. Men ju högre upp du hikar försvinner sakta ljuden & du möts av mer & mer häpnadsväckande utsikter & helt fantastisk natur. Väl uppe på bergets topp är du absolut inte ensam men ändå känns det otroligt fridfullt. Har du med dig en käreste föreslår jag att ni gtar med er en liten picknick för en romantisk stund i samband med att dagen släcks ner & himlen färgas i vackra färger.

Det är en hel del folk som hikar både upp & ner så man behöver inte vara rädd för att göra detta på egen hand. Hiken är snäll även om det är utmanande höjder.

När solen gått ner är vägen nedför ingen lätt match. Bra att ha med ficklampa & fullt laddad telefon. Håll fokus på den vackra staden som håller dig sällskap med sitt glitter i mörkret så känner man sig tryggare. Ta på dig skor som inte är hala men inga kängor behövs.

° Kajaktur- vid soluppgång. Även om en sovmorgon alltid är uppskattat på semestern är det verkligen värt att vakna upp ikapp med att solen går upp & möta dagen ute på havet i en kajak. Har du tur får du träffa sälar, valar & delfiner.

+ Ett större lugn får man leta efter. En fantastisk start på dagen & det är mer träning än man tror.

– Havet är inte jättevarmt på den här sidan av Sydafrika så ta gärna på dig både långbyxa & en tjockare tröja & även ombyte. Ramla inte i 😉

°Boulders Beach – Strax utanför Kapstaden kan man besöka denna koloni för sydafrikanska pingviner som gjort denna strand till sitt hem. Ett intimare möte med pingviner får man leta efter. Förutom att promenera längs den fina strandpromenaden längs med pingvinerna kan man hitta ett fint ställe att svalka sig på & varför inte äta en god lunch i Simons Town.

°Godahoppsudden- När man ändå beger sig ut en bit utanför Kapstaden kan man göra ett besök i detta naturreservat som har ett rikt djurliv. Bland annat fick vi se babianer som knatade längs bilvägen & hoppade upp på bilar. Öppna dock INTE fönstrena till bilen. De kommer in!

° Surfa i Muizenberg – Ta fram din inre surferdude, hyr en bräda & bege dig ut i det klarblå vattnet innan du sätter dig & chillar på den vita stranden med trötta armar efter all paddling genom vågorna. Denna strand är verkligen perfekt för dig som ska lära dig att surfa. Men passa dig för hajarna som gärna hälsar på ofta på stranden…

° HOP-ON-HOP-OFF – Dessa turistbussar är för mig alltid ett bra alternativ om man vill slippa rodda med olika transporter & ändå hinna se de viktigaste turistattraktionerna i Kapstaden. Bra pris & man får uppleva allting från toppen på en buss. Bra pris också!

 


 

♥ Vart ska man äta?

Typ vart man än äter i Cape Town så är maten topp! Fanns inte ett enda ställe jag blev besviken på som vi testade. Så väldigt svårt att lista favoriter men här nedan finns iaf några som jag kan tips om om ni har tänkt att bo i Sea Point. GOLD är den enda som inte finns där. Så vad ni än söker om ni är sugna på en redig köttbit, älskar fisk & skaldjur, vegan, tokig i pokebowls eller önskar en rejäl tacofredag så kommer ni att hitta det i Cape Town. Maten är AMAZEBALLS!

° JARRYDS – Trendigt & riktigt smaskigt ställe. Passar perfekt som frukost & lunchställe. Blir riktigt populärt på helgerna, så var där i god tid.

° BOOTLEGGER- Kedja som finns lite runt om staden. Gott kaffe & hembakade kakor & tårtor som är GIGANTISKA! Bra öppettider & vi åt många frukostar på Bootlegger som vi var väldans nöjda med. Deras bananabread is TO DIE FOR!

°SCHECKTERS RAW- fräsch mat, trevlig personal & riktigt mumsig raw food. Jag åt både frukost & middag där & allt var riktigt bra & lagat med kärlek. Plus i kanten för bra wi-fi.

°GOLD RESTAURANT- Här åt vi vår sista middag & maten serverades i små portioner att dela på för hela sällskapet. temat var mat från hela Afrika. Vi fick smaka på rätter från Marockanskt hela vägen ner till Sydafrikanskt. Superkul restaurang med inte bara fantastisk mat men också underhållning i form av sång & dans under hela middagen.

      

 

♥ Vilka stränder ska man besöka?

 

° CAMPS BAY – En härlig strand med mycket liv. Både på stranden med solande människor, aktiviteter & hundar som rastas på morgonkvisten. Längs med hela strandpromenaden finns det massvis av restauranger & barer man kan sitta & avnjuta något gott att äta eller en god drink. Mot kvällskvisten är det flera ställen som bjuder upp till fest om man vill testa på det också.

° SEA POINT – En lång & härlig strandpromenad sträcker sig längs med hela Sea Point. Här föreslår jag att ni hyr en cykel för att cykla längs med hela sträckan för att hitta just den strandremsan ni har lusta att bada på. Det finns gott om olika stränder att vara på. Vissa med mer människor än andra. Så är du ute efter att bara ligga & slappa i din ensamhet med en trevlig bok kommer du absolut att hitta den möjligheten vid någon av dessa stränder. Om man inte vill bada i det kalla havet finns en public pool som kostar nada att besöka.

°CLIFTON BEACH- WoW! Här vill man bo, leva, andas för resten av sitt liv. Fantastiska stränder & tar man sig upp på vägen kan man även drömma sig bort bland alla otroligt häftiga men svindyra lägenheter och hus som finns runtomkring Clifton. Absolut min favorit!

  

Kapstaden är verkligen en plats för alla. Oavsett vad ni önskar att göra så kommer ni att finna det. Från att jag landade på flygplatsen till att jag åkte var jag helt tagen av denna plats. Det är en storstad som är omringad av helt otrolig natur både hav & berg. Vilket är ovanligt. Det finns så mycket aktiviteter att göra att man får åka tillbaka säkert 10 gånger om det ens räcker för att uppleva allt som finns att göra. För mig som måste ha aktiviteter på mina resor var det inga problem att hitta något att göra varje dag. Var det inte yoga så var det crossfit. Människorna är otroligt trevliga & hjälpsamma. Även om det finns fler språk i Sydafrika så pratar alla engelska & det är lätt att ta sig runt med Uber som jag varmt rekommenderar. Säkerheten är inget att leka runt med & därför var Uber ett tryggt och bra alternativ när vi tog Oss runt i staden. Det är inte dyrt men heller inte Thailandbilligt. Enda minus detta resmål kan få är att resan är vääääldigt lång tid men det vägs ju snabbt upp av att vi är på samma tidsplan som hemma vilket gör att du slipper jetlag. Så aa, det finns ingenting negativt att säga om Sydafrika. Iaf inte som turist. Men i ett senare inlägg kommer jag att berätta mer om svårigheter som finns i landet & vad företaget Influence Tours som jag arrangerade resan med pysslar med för att hjälpa människor i behov i Kapstaden.

Men det tar vi upp i ett annat inlägg. Tack för att ni kikade in ♥

2 kommentarer

  1. Håller fullständigt med dig, vi var nere i Sydafrica i början av mars och vilket fantastiskt land. Vi var även iväg på safari och var ute på olika vingårdar en dag//Mia

    1. Vi hann inte med safarin denna gång men det har alltid varit en dröm! Längtar tills att jag kommer tillbaka nästa gång 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons