Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Hur utvecklades du som coach genom BIGGEST LOSER?

Nu har första veckan passerat sedan de första avsnitten av BIGGEST LOSER.

Vad kände ni när ni tittade på programmet? Själv kastades jag direkt tillbaka in till inspelningarna & jag började tänka på, Vem var det som klev in i slottet sida vid sida med Micke? Är jag samma coach idag som jag var för ett år sedan? Absolut inte skulle jag säga.

BIGGEST har gett mig något jag aldrig skulle fått möta annars. Att under press, kameror & relativt kort tid tampas med alla de saker som deltagarna går igenom är ingen lätt match. Det är här man sätter sitt ego åt sidan. Du är inte viktig här, det är den personen som står framför dig & tränar så den grinar & faller av maskinen. Det är den personen som möter tröskel efter tröskel under träningspassen som öppnar upp alla möjliga stängda dörrar i huvudet. Det är den personen som är viktig här & nu. Det är under träningen det  kommer fram, hjärnspöken, bortförklaringar, ursäkter…Allt för att hela kroppen skriker att du ska sluta & det är de som fortsätter som inte bara lyckas med träningen men som också blir starkare i huvudet. Gymmet på slottet är inte bara till för att du ska bränna kalorier på. Det är en plats där du övervinner rädslor & möter de motgångar som du tampats med kanske hela ditt liv. Så ser det ut för många av deltagarna. Att se dessa människor dag in & dag ut kämpa & kriga sig igenom mina & Mickes träningspass var kanske det mest inspirerande jag sett. Varje dag som vi fick träffa deltagarna växte ödmjukheten till livet inom mig. Jag tänkte många gånger, hur kan det bli såhär? Hur kan mörkret ta ett så stort grepp om en att man helt tappar bort sig själv. Många gånger åkte jag från slottet och funderade på vilka vägar man behöver ta & hur man ska hjälpa vissa deltagare för att ta en omväg kring det som händer i huvudet. Vissa kände jag igen mig i & det gjorde mig ledsen då det väckte gamla minnen men också ett hopp om att, kan jag så kan dom och det måste jag framföra på ett eller annat sätt! Att vända träning från något negativt i ens liv för att det är tungt & svårt till att det ska bli positivt är ingen lätt match att sadla.

Träningen på slottet var något helt annat än när jag planerar mina träningspass till mina WÖRKOUTERS. Då planerar jag träning & planerar hur den ska utveckla de fysiskt. På slottet planerade jag träning som hjärngympa och hur den skulle hjälpa de mentalt samtidigt som den skulle motivera de till att gå ner i vikt. Det mina vänner är något helt annat! Och en rejäl utmaning.

Imorgon är det dags igen & jag hoppas att ni tittar på Sjuan eller TV4play kl 21.00

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons