Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

NÄR MAN LYSSNAR PÅ SITT INRE FÅR MAN HÖRA VIKTIGA SAKER…

Här om kvällen fick jag frågan från en vän som skulle iväg på ett yoga event om jag ville följa med. Och som jag blev glad! Enda sedan min baba gick bort för snart 2 månader har livet gått i ett. På ett sätt har det varit precis det jag behövt. Jag har känt att det har varit viktigt att påminna mig själv om att livet inte stod stilla som det kändes som precis när jag fick det overkliga beskedet om min baba. Jag är väl medveten om att man inte kommer att gå genom livet utan motgångar även om det innebär sorg som man alltid kommer att bära med sig av. Och det är viktigt att våga hantera de motgångarna annars kommer de ikapp en förr eller senare. Jag har tillåtit mig själv att vara ledsen när jag behövt & jag har skrattat när jag varit glad. Jag har rest, jobbat & kommit tillbaka till livet direkt för att det är det som fungerat för mig. Men de senaste veckorna drog en overklig känsla över mig, som att jag inte kunnat ta in något som hänt. Som att allting var en film. Jag tittade till och med på flygbiljetter för att flyga ner till Marmaris i sommar & kunde inte ens då ta in känslan att han inte kommer att vara där. Och med högt tempo omkring mig både med studion & stora planer för framtiden med företaget, till att nyheten om BIGGEST loser släpptes & den fantastiska resan till Kapstaden så har jag känt det senaste veckorna att jag måste landa. Jag brukar beskriva känslan som att jag lever utanför mig själv. Eftersom jag gillar att jobba & ha högt tempo är det inget konstigt för mig men när just den känslan sveper över mig vet jag att jag måste dra i handbromsen & göra något som bryter mönstret. Då tar jag till med verktyg som jag vet funkar för mig. Antingen stänger jag ner allt omkring mig, tar Duchess & drar iväg någonstans till natur med lugn & ro eller så hittar jag vägar i träningen som ger mig lugn & inte stress. Och det är där eventet med yogan föll in som en fin pusselbit i mitt liv just nu.

Yogan ägde rum i mörker med UV ljus. Innan vi klev in i mörkret fick vi dessutom måla oss i vackra färger. Det såg verkligen häftigt ut när alla målat sig med allt från blommor till vackra mönster.

Blacklight Yoga tillsammans med Drop of Mindfullness var de som höll i eventet. Det var verkligen en  mysig stund och en perfekt för mig & alla i salen att komma ned i varv, att vända fokus inåt och lyssna på sig själv och sin kropp. Och beskrivningen av yogan kunde inte stämma in bättre. Eftersom vi stannade i poserna länge så fanns där mycket utrymme för att känna efter vad som faktiskt pågick inne i min lilla själ. Jag kommer inte att flumma till det helt med detta inlägg & vara för personlig men jag fann både djup sorg & glädje på samma gång. Och denna stund på mattan var så mycket viktigare för mig än jag hade trott att den skulle vara. Nu vet jag vad jag behöver fokusera på under kommande veckor & det känns väldigt befriande.

Så det jag vill säga till er alla som läser detta inlägg framför allt inför kommande helg är att kanske ta med något av det ni läst & fundera en stund över det & känn efter vad ni verkligen skulle må bra av att göra. Även om ni planerat massa annat så kan det vara helt ok att vara ärlig mot sig själv & avboka det man kanske inte har lust med & istället göra det man faktiskt behöver & kommer att må bra av.

All kärlek, One love ♥

2 kommentarer

  1. God morgon 🙂
    Jag älskar yoga och måste verkligen komma igång med det regelbundet igen. Det gör så mycket positivt och gör att jag stannar upp och lyssnar <3
    Viktigt att lyssna på sig själv men ändå gör man tyvärr inte alltid det, men något att bli bättre på 🙂 Ha det toppen och ta hand om dig.

    1. Hej Ramona! Precis så är det. Yogan är verkligen perfekt för att man får en tid med bara sig själv och inget annat runt omkring.
      Hoppas att du hittar tillbaka till den snart. Kram & ta hand om dig!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons