Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

ROM GUIDEN – två intensiva dagar i Rom.

Att åka till Rom mitten på Juli kan i många öron svida rejält. Rom mitt i den värsta hettan?! Men för Oss handlade det om att få in Rom i vår resa när vi ändå var här. Efter våra intensiva dagar & mil under fötterna skulle vi få koppla av vid havet & den helt fantastiska Amalfikusten. Men mer om den i senare inlägg. Vi börjar med Rom.

 

Boende: Vi bodde på hotell TwentyOne , som låg väldigt centralt utan att ligga mitt i stadens värsta brus. Hotellet ligger ungefär mittemellan Vatikanstaten & Spanska trappan med gångavstånd till de flesta sevärdheter. Hotellet var fräscht och relativt nybyggt. Vi hade ett litet rum, med det vi behövde,  Handdukar, duschprodukter, safetybox etc. Frukosten i Italien är långt ifrån det svenska smörgåsbordet med allt från ägg, gröt & pålägg. Här består frukosten av sötsaker i alla dess former. Vi fick verkligen vara kreativa för att skrapa ihop en ok frukost på hotellets buffé. Dag 2 hittade vi ett mysigt cafe i närheten där vi kunde beställa omelett. Finns gott om cafeer i närheten.

Att se & göra i staden: Förutom att äta sig genom staden både genom helt fantastiska restauranger & alla miljoner gelato ställen, (glassen är HELT magisk i Italien!) så finns det ju en hel del historiska sevärdheter man inte får missa. Staden verkligen andas gammal historia & man går runt & gapar när man ser alla de vackra byggnaderna. Vatikanstaten var en klar favorit där jag rekommenderar att man tar sig en guidad tur med en privat guide. Man hinner knappt komma fram till St Peterskyrkan innan folk börjar ropa in dig för att du ska välja just deras turistbyrå. Vi betalade runt 500 p/p med guidad tur i grupp & vi var ungefär 15 personer. Det funkade men vi hade föredragit att göra det på tu man hand med en privat guide. Sedan har vi ju alla de andra vackra sevärdheterna som finns mitt i stan Colosseum, Fontana Di Trevi, Spanska trappan, Pantheon & Forum Romanum. Bara staden i sig är en historisk upplevelse i sig! De vackra byggnaderna sträcker sig gata för gata & mullret från bilarna son åker på kullersten, cykeltaxis & servitörer som alla gör tappra försök till att ropa in en till sina restauranger ger staden en helt egen känsla. Man känner den italienska viben direkt. Det tutas, ropas & dricks esspressokaffe som om det inte fanns en morgondag. Rom är som en ravioli fylld med massa gott!

Shopping: Du kommer inte att bli besviken på shoppingen. Vare sig du vill handla krims krams eller shoppa från de stora exklusiva butikerna. Självklart finns även alla de vanligaste butikerna såsom Zara, HM & min favorit Berschka. Bara att strosa runt för shoppingen kräver en weekend för sig.

Att äta: Frukost får man som jag nämnde ovan räkna med att kanske hitta ett lite fik med frukost som passar en annars är det stor chans att det kommer serveras crossainter & sockerkaka med espresso till frukost. Men lunch & middag…Mamma Mia! You are in for a treat! Även om du äter på en turistfälla så kommer du inte att bli missnöjd. Kvalitén på maten är hög med Italiens fantastiska råvaror kan de sällan bli fel iaf vad vi upplevde. Några restauranger jag kan rekommendera är följande, Antica Trattoria Angelino, Dal Bolognese, Armando al Pantheon, Taverna Trilussa. Missa för guds skull inte all glassen som säljs runt varje gathörn!

Hoppas att denna guide kan vara till hjälp! Vi älskade Rom & kommer definitivt att resa tillbaka med lite mer tid än två heldagar. En weekend från Onsdag-Söndag hade varit perfekt för att hinna med att äta gott, shoppa OCH uppleva allt som finns att se utan att behöva stressa ♥

 

2 kommentarer

  1. God morgon 🙂 Vilka fina bilder du visar. Ser ut att vara fantastiskt fint där och då är det oftast så mycket vackrare i verkligheten än man får med på bild. Så himla fin du är, alltid så glad och du strålar. Blir glad när man ser dig <3 Hoppas du får en toppen fin fredag.
    Kram

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons