Banangröt!
Ett fantastiskt recept som jag hittade via foodforfools <—– GRYMMA RECEPT!
Banan + gröt = Drömmig frukost!
Såhär gör du:
Ingredienser: (1 port)
1-1,5 dl havregryn
2-3 dl mandelmjölk eller vanlig
1 banan
Valnötter (toppade min med färska jordgubbar)
Salt
Kanel
Honung (jag körde agavesirap)
Kokosolja
Så här gör du:
1. Koka upp havregryn med mandelmjölken i en kastrull på medelhög värme, tillsätt en nypa salt.
2. Skiva bananen på mitten och lägg i dem i en stekpanna med en klick kokosolja och lite honung. Låt stekas på medelhög värme i några minuter på vardera sida tills den blir sådär härligt ”glansig” och mjuk. Ha på kanel på båda sidor mot slutet.
3. Servera gröten tillsammans med bananen, toppa med valnötter, kokoschips eller andra valfria tillbehör. Ringla gärna över lite extra honung.