Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

LIVETS RESA!!! ENGELBERG – SCHWEIZ

Hit måste verkligen ALLA resa! Vilken fantastisk plats!

För att börja från början så bestämde vi Oss detta år för att ta med Duchess på semester. För mig handlar semester om att koppla av och göra det jag mår bra av för att verkligen koppla bort jobb & måsten på riktigt.

Engelberg blev den mest perfekta platsen för mig att få göra detta på. Faktiskt mycket mer än vad jag någonsin hade kunnat förvänta mig. Nu när jag är hemma & tittar tillbaka på alla bilder så fylls min kropp med värme & kärlek. Vilken magisk plats! Och bilderna kan inte ens berätta hälften av den vackra miljön vi har vandrat i. Jag sa det när vi lämnade Engelberg & jag säger det igen, detta är INTE den sista gången jag tar mig upp i det schweiziska bergen. Jag skulle byta ut Maldiverna & lyxresor för en sådan här resa alla dagar i veckan, det är något magiskt över dessa miljöer. Och för er hundägare, det är superhundvänligt!

Jag blev överraskad över hur välkomna vovvarna var & hur många som faktiskt knatade med sina hundar.

Även hotellet som vi bodde på hade lämnat ett litet kit med godis till Duchess & skålar,

 thats what i call service!  😉

Tänk bara på att man betalar för vovvarna på både hotell & liftar, och det handlar om några hundralappar så inga megapengar men så att man har med det i beräkningarna då det krävs en extra kassa för att hänga här i Schweiz. Jag skulle säga att det är något dyrare än i Sverige om jag utgår från Stockholm.

Jag tänker att jag ska skriva ett eget inlägg om just resan med hund men ville ändå nämna hur lätt det var att ha med Duchess på äventyren i Engelberg. Däremot behöver vi öva lite mer på hur långt vi ska gå per dag, det blev en lång första tur dag 1 så vovvarna var helt slut dag 2 med trötta tassar.

Tassalva & en kortare dag fick det bli dag 2 vilket alla kände var välbehövligt 😉

Jag vet inte hur ni känner men jag behövde ta hjälp för att planera denna resa så jag tog kontakt med Johanna på MySwitzerland. Hon hjälpte mig med allt från att hitta rätt boende till rekommendation om vart vi skulle vandra & i vilken stad vi skulle göra detta “stopp” på då vi var på resande fot (bil) genom Europa. Och för Oss blev Engelberg mer än perfekt. En mysig liten stad där sport & aktivitet hör till allas vardag. Det funkar lika fint att komma hit för att vandra lugna hikes med vovven som att åka downhill med mountainbike, springa trailruns eller klättra i berg. Engelberg är platsen för dig som vill hålla dig aktiv på dagarna & ta det lugnt på hotellets spa eller kanske chilla på någon mysig restaurang eller bar på kvällarna.

Väl på plats går allting väldigt smidigt, det är lätt att hitta information om vad man kan göra via Engelbergs turistbyrå —> HÄR! . Det som är värt att tänka på är att Schweiz inte är det billigaste landet så se till att ladda plånkan med guldmynt. Allting kostar men upplevelsen & minnena du får med dig kommer att vara värt varenda öre. För att få en tydligare prisbild av vad en sådan här resa kan kosta föreslår jag att ni kontaktar MySwitzerland & förklarar vad man vill få ut av er semester. För oss var det viktigaste att vi kunde ha med oss vovvarna på alla rutter vi gjorde de dagar vi var på plats & det var som sagt inga som helst problem, även restauranger välkomnar vovvar.

Så med kappsäcken full av fantastiska minnen härifrån så längtar jag redan tills jag ska få komma tillbaka hit. Kanske blir det en träningsresa till nästa år 🙂 Skulle ni vilja följa med i så fall?

Kika in på MySwitzerland & Engelberg.ch för mer information om vad man kan göra där.

Vi började med en kaffe. Eller jag med kaffe & grabbarna med birken 😉

 

Asså lajvet hörrni…lajvet!!

 

En välförtjänt birken på toppen med hemmalagad soppa. Aldrig har det smakat så gott haha!

 

Kossorna går fria längs hela vandringen. Det känns verkligen som på film!

 

Vovvarna älskade att få vandra här! Längtar så mycket tills vi åker igen!

 

Duchess har varit en pärla, helt orädd & älskade att åka lift & kika ut! <3 

 

Vi gjorde det! Ännu en dröm avklarad!

 

Danne med vovvarna. Alltså ser det inte ut som på film?!

Detta var dag 2 & Duchess var helt färdig plus lite ömma tassar. Så vi fick smörja & massera med

—> TASSALVA

Nu vill jag typ böla för att det är så lång tid tills jag får uppleva detta igen. Och då är min älskling ett år äldre men jag hoppas att hon håller sig frisk & stark för att vi ska kunna fortsätta fylla på vår minnesbank tillsammans. Jag vill att hon ska ha haft världens bästa liv när hon lämnar mig för hundhimlen <3

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons