Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept & mat.

Brödbak och breakfast for champs.

Så mycket som jag tjatar om mat så hoppas jag verkligen att det går in någonstans på någon som läser. Det är för vanligt att framför allt tjejer svälter sig själva, ibland till och med utan att veta om det. Tycker att dom äter bra under hela dagen men sedan på kvällen går det helt snett & man trycker i sig en påse chips eller annat snarr. Det handlar ofta om att man inte lyckats balansera kosten under dagen utan ligger på ett underskott av energi & på kvällen suger kroppen efter föda. 

Var inte rädda för att äta. 

Ät hemmalagad mat så vet ni alltid vad som finns i. Många gånger när man köper med sig tex thaimat och tycker att aa men detta är ju bra, grönsaker kött å lite ris så missar man ofta att det finns otroligt mycket dolt socker i. 

Laga samma mat hemma istället & ha koll.

Och hoppa ALDRIG över frukosten, ALDRIG.

Det är en vana som ni bör få in. Kanske känns svårt nu. Men kroppen lär sig.

Börja med något lätt. En smoothie gjord på banan & avocado & lite mjölk/vatten. 

Det blir som en krämig dröm och lätt att få i sig.

Då sätter man igång ämnesomsättningen & tarmarna kan börja jobba.

Istället för att man avvaktar 4-5 tim efter att man vaknat & sedan trycker i sig en mega lunch för att sedan va proppmätt till kvällen och få det där suget efter sött.

Idag bakade jag iaf mitt eget frukostbröd som jag rekomenderar varmt. 🙂

IMG_8408

IMG_8409

IMG_8410

IMG_8413

IMG_8417

Recept på brödet:

Ingridienser: 2 dl havregryn, 5dl dinkelmjöl, 1dl linfrön, 1/2 dl pumpafrön, 2tsk bikarbonat, en nypa havssalt, 3 msk honung, 1 rivet äpple, en näve russin, en näve hackade aprikoser, några valnötter som jag delade på i mindre bitar, och 4 dl yoghurt jag tog dock 3 dl turkisk yoghurt & 2 dl vatten istället mest för att jag ville ta slut på yoghurten som hade kort datum ;).

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingridienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. In in i ugnen 45-60min och VOILA!!

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons