Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserad

Älskar att få bra tips!

Idag kom min fina vän Anna förbi mig på salongen & blev fin med fransar & som vanligt pratar vi om allt mellan himmel & jord. Ett vanligt ämne mellan Oss brukar ofta handla om träning, hälsa & mat. Och idag gav hon mig ÅRETS jäkla dundertips! Hon berättade för mig om Gårdssällskapet & såhär skriver dom om sig själva på sin sida,

Gårdssällskapet startades våren 2013 på initiativ av Björn Malmqvist, Kenny von Walden och Petter Olander för att gemensamt sprida vår passion för mat och dess grundförutsättning, bra råvaror. Vår naturnära uppväxt i Jämtland har präglat vårt tankesätt om hållbara alternativ som värnar den miljö vi tillsammans ansvarar för.

Vi vill göra det möjligt för fler att handla lokalt och närproducerat, att få kött levererat direkt från en gård är något vi haft med oss sen barnsben i Jämtland. Vi ville ta denna kultur till Stockholm, där man kan garantera ett närproducerat kött som motsvarar hushållsförbrukningen i det enskilda hemmet. Vår filosofi är att om man ska äta kött så ska man äta rätt kött. Därför erbjuder vi kött som är KRAV-märkt och närproducerat.

Anna berättade att hon handlat sin första “köttlåda” av dom & hon sa att det var så otroligt stor skillnad. Killen som dessutom levererade lådan till hennes dörr hade bjudit in henne till gården köttet kom ifrån & han berättade hur djuren levde där till skillnad från de hemska gårdarna man allt för ofta får läsa om. Jag älskar djur & jag är beredd på att sakta men säkert börja äta mer vegetariskt som jag redan börjat göra men jag tycker att det viktigaste är att man ser till att visa krav på vart man vill att köttet man äter ska komma från. Jag äter sällan gris numera. Jag har fått för mycket information detta år kring hur de behandlas och hur vi, människan pressar alla slakterier & gårdar till att fullkomligt tortera djuren för att vi ska få vårt kött på bordet. Inte bara är den tortyren hemsk men att äta ett kött som blivit så stressat innan slakt är inget jag vill få i mig.

Så nu har även jag beställt min första köttlåda med nötfärs blev det för min del 🙂

Det var absolut inte dyrt & jag ser verkligen fram emot att smaka skillnaden.

liten-lada

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons