Det är verkligen ingen match att göra egen granola. Du blandar helt enkelt ihop de fröer, nötter, havregryn, kanske lite chia om du önskar & blandar ihop sedan rostar man dom i ugnen. Och voila, du vet exakt vad som finns i & det smakar alltid liiite bättre när man fått jobba ihop det själv 😉
Recept:
2 dl havregryn
1 näve blandade nötter
2 msk chiafrön
2,5 dl vatten
2 msk honing
2 msk kokosolja
Blanda alla de torra ingredienserna samtidigt som du värmer upp vattnet med honungen & kokosoljan. Men låt vattnet inte koka upp, utan värm bara upp det så att allt kan blandas ut ordentligt sedan häller du över vätskan i bunken med de torra ingredienserna. Blanda runt & bred ut “smeten” på en plåt i ugnen.
175° i ca 30-40 min. Men var 10:e minut får du kika in i ugnen & blanda runt lite i granolan.
När den är klar låter du den stå & svalna innan du serverar den.