Lasagne med fullkornsplattor.
Idag gjorde jag min första lasagne någonsin & den blev faktiskt riktigt god! Med keso till och med 🙂
Till det gjorde jag en vitkålssallad 😉
Recept:
Ingredienser
400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk Smör-&rapsolja
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tärningar grönsaksbuljong
500 g KESO
1 dl urkärnade svarta oliver
6 lasagneplattor fullkorn
2 dl riven ost gratäng
Kryddor: cayennepeppar, svartpeppar, salt & paprika , krydda efter smak.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp. Rör i keson och oliver. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Yummy in your tummy!