Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserad

Pt klienter & blomkålspizza.

IMG_7134

Sorry vet att det blir mycket mat nu på bloggen men det går ju liksom lite hand i hand med träningen. Och jag tycker att det är viktigt nu när löftenas månad är igång att man inte glömmer att äta bra. Många börjar träna stenhårt men hamnar på efterkälken med maten. Regel nummer 1, börja inte träna & dieta samtidigt! Eller dieta helst aldrig men definitivt inte när du precis lagt om din träning! Det är en omställning för kroppen & du börjar bryta ner den med träningen så därför behöver du boosta den med massvis av energi. Idag blev jag iaf sugen på ett recept jag snappade förbi nånstans nämligen blomkålspizza. Tror den är lite LCHF inspirerad för det var jääääkligt mycket ost. Den var lätt att göra eftersom det redan finns finhackad blomkål på Ica som ENDAST innehåller blomkål (ni hittar det om ni frågar efter blomkålsris). Några ägg & deciliter ost senare har ni pizzabotten 😉 Smaken var typ som omelett. Helt okej, men gillar du ost så kommer du älska denna! Och klart ett bättre alternativ än pizzan på hörnet 🙂

 

4 portioner

Ingredienser

4 dl riven blomkål
4 dl riven ost (till botten)
1 ägg
1 liten gul lök
smör eller kokosolja att steka i
1 burk krossade tomater (MUTTI)
2 påsar mozzarella
3 dl riven ost (till topping)
valfritt pålägg jag tog salami
några cocktailtomater
ett gäng urkärnade svarta oliver (jag tog gröna)
en näve pinjenötter
färska basilikablad

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda riven blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
Tryck ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Det kan kännas lite smuligt men det smälter ihop sedan. Täck nästan hela plåten.
Låt stå i ugnen 15 minuter.

Hacka löken och fräs i smör eller kokosolja. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund. Mixa såsen med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
Täck pizzabotten med tomatsås, skivad mozzarella och riven ost.

Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
Skiva korven, dela cocktailtomaterna i klyftor och lägg dem på den nygräddade pizzan tillsammans med oliver, lite pinjenötter, och basilikablad.

BON APETIT! 🙂

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons