Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Big Booty med minibands!

I Marbella fick vi testa minibands som jag länge varit sugen på att köra med. Jag har tränat med gummiband länge & för att verkligen få kontakt med rumpan så är det något jag verkligen vill rekommendera. Men ibland kan det vara lite vanskligt att knåpa ihop de långa tjocka banden som oftast finna på gymmen & det är då minibands gör sin magi. Det finns oändligt många övningar & idag valde jag att visa Er dessa på videon. Enjoy and make those bootys grow!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bKwj5CA_CaQ[/youtube]

Övning 1.  Breda sidosteg, se till att banden är ordentligt sträckta hela tiden & gå små steg åt sidan. Ha anspännig i sätet at all time.

Övning 2. Sneda utfall. Även här ska spänningen i rumpan vara hela tiden det är därför jag inte kliver ner hela vägen till botten & sedan för att bandet ska sitta på plats. Främre benet står som vanligt & pekar framåt medan bakre benet siktar snett bakåt tänk klockan 5 om vi ska använda klockan som pekare vart benet skall sättas ned.

Övning 3. Mountainclimb med motstånd. Denna suger i både rumpa,ben & mage. Fäst två band samman om du använder minibands &  fäst dom runt båda fötterna. Jobb in knät mot magen & full utrsäckning till startposition. Tänk på att hålla ner rumpan i en riktigt plankposition utan att hänga i ryggen.

Övning 4. Benspark från fyrbenta. Fäst ena sidan på de hopknutna banden under foten medan du håller den andra sidan med handen. Pressa sedan benet rakt bakåt så att du känner att du har anspänning i rumpan hela tiden. Sätt inte ned knät emellan utan vänd strax innan du kommit tillbaka till startposition.

Alla övningarna ska göras långsamt & kontrollerat, jobbar man för snabbt kommer övningarna inte vara lika jobbiga & utvecklingen för dina muskler blir inte densamma. Känn att ni hela tiden har kontakt med sätet & baksida lår, undvik att känna för mycket i framsida. Försök då att ändra positon något för att hitta den rätta känslan.

Jag körde tabata variant på min träning idag, alltså 8×20 med 10 sek vila emellan på varje övning.

Lycka till!

xo xo

/Coach P

 IMG_0852

IMG_0854

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons