Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Hur utvecklar jag min träning?

Fråga: Hej fina du!
Bästa bloggen som finns!
Nu till min fråga, jag tränar ca 3-4 gånger i veckan. Ibland blir det mer och ibland mindre. Men normalt är minst 3 gånger. Varvar mellan spinning och gymmet. Ibland blir det yoga och ibland något cirkelträningspass.
Jag har tränat i ungefär ett år och jag känner ju att jag blivit starkare och har mer muskler. Och det är ju hur grymt som helst! MEN, jag vill så gärna att dem ska synas mer! Hur ska jag göra för dem ska synas? Är jag på gymmet kör jag antingen 3×10 reps eller 3×5 reps ( då med mycket tyngre vikter )
Jag mesar inte runt utan har på senaste tiden kört tungt och insett att jag älskar att utmana mig själv och känslan att inse att jag är starkare än vad jag tror är helt fantastisk! Men hur fasiken måste jag göra för att mina muskler ska synas mer?

Tacksam för svar och återigen tack för den bästa bloggen!
Många kramar, Sara.

Svar: Hej grymma Sara!

Stort tack för ditt härliga mail, så himla positiv 🙂 Love it! 

Det känns som att du har bra rutin på att komma iväg att träna iaf men jag skulle nog vilja veta lite mer hur du äter också. Får du i dig tillräckligt med mat så att du KAN bygga upp kroppen med massa muckler? Muskler behöver kalorier för att kunna växa så där är verkligen den viktigaste delen skulle jag vilja säga. Sedan måste du alltid komma ihåg ditt syfte med varför du tränar & vad du har för mål, så är målet att bygga upp lite mer muskler skulle jag försöka satsa helhjärtat på det. Då ser jag gärna att 3 pass i veckan enbart ska bestå av styrketräning & ett 4:e pass får gärna vara yoga. Du får in en hel del kondition med styrketräning även om man inte tror det & yogan är bra för din rörlighet när kroppen blir stel av allt tungt lyftande så där är en lysande kombo. Sedan är 10 repetitioner i det högsta laget, försök att hålla dig till mellan 6-8 rep och då ska de två sista vara väldans tunga. Detta är förutsatt att du har god teknik, be alltid en pt eller kunnig person kika på dig så att du verkligen utvecklas åt rätt håll 🙂 

OCH, en annan viktig del till musklernas utveckling är variation. Testa nya övningar & fastna inte i 3x något träsket, kör lägre rep & 4 set till exempel.

Gör alltid säkra övningar som du vet att du kan & får rätt kontakt med dina muskler i.

Tänk alltid, vad är det jag jobbar med för muskelgrupp & får jag verkligen rätt kontakt med den? 

Om inte, backa bak bandet & bana in teknik & rätt aktivering först.

Stor kram & massvis av lycka till! <3

IMG_0852

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons